Românii au deja iPhone 6s: în trei zile, un magazin a vândut de 400.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 12 septembrie, iPhone 6s este disponibil la precomandă în România. După doar trei zile, avem cifrele succesului acestor telefoane. Şi succesul e mare.

Telefoanele iPhone 6s şi iPhone 6s Plus sunt la precomandă de sâmbătă, 12 septembrie, în oferta unui retailer din România. Telefoanele vor fi livrate începând cu 30 septembrie, dar directorul magazinului susţine că vor fi vândute aproape 1.000 de bucăţi până atunci, iar primele cifre par să-i dea dreptate. 

În doar trei zile au fost înregistrate 400 de comenzi, cu un total al vânzărilor de 400.000 de euro. În medie, fiecare cumpărător a plătit circa 1.000 de dolari per telefon, ceea ce spune multe despre succesul iPhone 6s, dar mai ales despre cererea pentru noile telefoane Apple. Vânzările ar putea fi mai mari decât la iPhone 6, deoarece mulţi trec de la iPhone 4s la noul model şi de la iPhone 5 sau 5c la cele noi.

Dintre cele 400 de precomenzi realizate de români, majoritatea au vizat modelul clasic, cu ecran mai mic, de 4,7 inci. Jumătate dintre smartphone-urile precomandate sunt modele cu 64GB, 30% au 128GB, iar 20% sunt cu 16GB. Culorile preferate fiind griul space grey şi rozul rose gold. În ceea ce priveşte topul pe oraşe, cele mai multe comenzi au venit din Bucureşti, Cluj şi Constanţa.

Chiar dacă îţi vei cumpăra iPhone 6s de la singurul magazin din România care îl listează la precomandă, trebuie să ştii că primul val de ţări pentru care iPhone 6s şi iPhone 6s Plus sunt disponibile oficial pentru precomenzi este alcătuit din Statele Unite ale Americii, Australia, Marea Britanie, Canada, China, Franţa, Germania, China, dar doar în Hong Kong şi Japonia. Chiar dacă acest magazin le aduce, asta nu înseamnă că va grăbi în vreun fel prezenţa telefoanelor la operatori. Cel mai probabil în octombrie vor fi disponibile la Orange, Vodafone şi Telekom.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite