REVIEW Mio MiVue 338 - cameră auto accesibilă, dar cu mici imperfecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mio MiVue 338 este o cameră video pentru bordul maşinilor, aşa-numită cameră de accident, care are un ecran de 2 inci şi poate să înregistreze drumul nostru şi să memoreze filmările pe un card SD.

Dotări tehnice

Mio MiVue 338 are un ecran de 2 inci, iar în cazul unui accident are un senzor G Shock care arată de unde a venit impactul şi cum s-a întâmplat.

Camera de mici dimensiuni înregistrează clipuri HD cu rezoluţie 720p. De asemenea, are şi posibilitatea de a fi folosită în modul de fotografie, dar în timpul testelor nu am folosit această funcţie.

Clipurile ocupă aproximativ 70 de MB pe cardul de 4 GB.

Filmare

Testele cu camera Mio MiVue 338 au fost făcute în Bucureşti şi în împrejurimi, pe timp de noapte, dar şi în timpul zilei. Acest lucru ne-a ajutat să analizăm luminozitatea şi adaptarea camerei la condiţiile atmosferice.

Filmările au o calitate destul de bună, chiar şi în timpul nopţii, dar doar după ce se adaptează la condiţiile de luminozitate, lucru pe care-l face destul de greu. În condiţiile în care străzile nu sunt luminate, unghiul de filmare nu foloseşte la foarte multe şi calitatea scade.


În schimb, un avantaj atât în caz de accident, cât şi în momentele când doriţi să faceţi filmări pe drum, este unghiul de filmare destul de larg, care permite, oriunde ar fi pusă camera pe bord, să filmeze şi în stânga, dar şi în dreapta destul de larg. Potrivit producătorului, unghiul este de 120 de grade, informaţie corectă de altfel.

În caz de accident, Mio înregistrează şi salvează automat evenimentul. Cu toate acestea, filmuleţele de aproximativ un minut se suprascriu pe card. Înţelegem nevoia de a filma scurt, pentru postarea chiar pe site-urile de specialitate sau pe YouTube, dar suprascrierea neanunţată poate şterge filmuleţe pe care le doream în interiorul cardului. Chiar dacă este spaţiu destul, în timpul unei călătorii lungi aţi putea să vedeţi video-uri care nu vă interesează şi nu clipurile chiar interesante. 

Există posibilitatea de a proteja înregistrările de la ştergere prin mutarea manuală în timpul filmării în folderul cu fişiere protejate, prin apăsarea tastei Meniu.


Preţ

Performanţele tehnice sunt bune, filmările sunt de calitate, dar problemele utilitare pe care le-am întâlnit de-a lungul acestui test aruncă o lumină gri asupra acestui produs. Cu toate acestea, preţul de aproximativ 400 de lei este unul accesibil, iar pentru cei care vor o asemenea cameră, dar nu-şi permit modele mai scumpe, este o alternativă şi Mio MiVue 338.

Am cumpăra produsul?

Din nou ne întoarcem la problemele cu suprascrierea şi filmarea automată. Înţelegem ideea unei filmări automate, dar în condiţiile în care camera suprascrie pe card, devine haotică şi la un moment dat enervantă. Dacă nu am avea decât 400 de lei pentru o asemenea cameră, am cumpăra-o. Dacă ne-am permite un preţ mai mare, am încerca ceva mai performant.

Plusuri

  • Captează într-un unghi destul de mare, acoperă şi o parte din lateralele maşinii
  • Înregistrează acceleraţiile pe trei axe (G-urile)
  • Afişează ora şi data - folositoare în caz de accident.

Minusuri

  • Se adaptează destul de greu la condiţiile de iluminare
  • Nu poate fi scos logo-ul cu marca şi modelul camerei (sau nu am descoperit noi)
  • Necesitatea montării unui buton special pentru startul filmării (actuala configuraţie predispune la startul accidental)
  • Suprascrie filmuleţele pe card în cazul în care acesta se umple (din nou, nu am descoperit o soluţie pentru a nu mai face acest lucru, dat fiind că filmarea porneşte automat şi nu o putem opri. De multe ori a „reuşit” să filmeze şi în geantă sau la spălătorie).  
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite