REVIEW iPhone 6 şi iPhone 6 Plus - Apple adaugă inci şi calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPhone 6 Plus
iPhone 6 Plus

iPhone 6 şi iPhone 6 Plus au fost testate de către noi şi am ajuns la concluziile aferente privind aceste două telefoane. Unul este cel mai bun. Celălalt... un experiment.

iPhone 6 review

Cu ecranul de 4,7 inci, iPhone 6 intră în „sectorul“ Android. De cel puţin doi ani producători precum LG, HTC sau Samsungsunt acolo. Apple nu s-a grăbit, înghesuind chiar şi un nou sistem de operare (iOS 7) în doar 4 inci. 

Acum, iPhone a „explodat“ şi este mult mai bine. Mai bine pentru mine, obişnuit cu ecranele de peste 4,5 inci de Android, şi pentru cei care doreau să migreze spre iOS şi Apple.

iPhone 6 - Camera foto

Nu, camera de pe iPhone 6 nu este revoluţionară, dar este foarte bună. Focalizează repede şi precis, spre deosebire de Samsung sau HTC, unde sesizezi când refocalizează. Înregistrează full HD la 60 fps şi slow-motion la 240 fps (dar rezoluţie HD) şi poţi realiza timelapse-uri.

Dincolo de hardware, aplicaţia de administrare a pozelor a fost îmbunătăţită, având acum dotări mai complexe pentru ca tu să îţi procesezi pozele mult mai bine înainte să le publici.

 Eu folosesc VSCOCam, dar Photos se apropie mult de ceea ce are această aplicaţie terţă.

image

Camera a rămas la 8 megapixeli, deoarece nu ai nevoie de mai mulţi. Aceşti 8MP se traduc într-o rezoluţie de 3.264×2.448 pixeli, adică aproape de UltraHD. Oricât de bună ar fi camera de pe iPhone 6 şi oricâte încercări „artistice“ şi îndrăzneţe ar fi de a arăta că poate face aproape tot ceea ce face un aparat foto, este, totuşi, un telefon cu un senzor mic.

iPhone 6 - Puncte contra

Aplicaţiile sunt, în mare parte, un dezastru. Nu a trecut o lună de la lansarea iPhone 6, şi mai puţin timp de când e la vânzare, aşa că dezvoltatorii n-au actualizat aplicaţiile. Rezoluţia e mai mare, sunt scalate, dar se văd prost. Mai prost se văd pe iPhone 6 Plus, dar review-ul acestuia apare mai târziu. În cam două-trei luni problema ar trebui să fie rezolvată.

image

Telefonul e mai subţire decât iPhone 5s, dar asta duce la ieşirea în exteriorul carcasei a camerei foto. Fără o husă de protecţie, acel inel de metal şi poate chiar sticla se vor zgâria şi deteriora destul de repede.
iPhone 6 e mai mare, bateria e mai mare, dar autonomia este relativ la fel cu cea a iPhone 5s. Acesta e unul dintre preţurile plătite pentru un telefon mai subţire. O baterie de peste 2.000 mAh ar fi făcut o treabă mult mai bună.

Citiţi review-ul complet pe playtech.ro.

iPhone 6 Plus - review

Chiar dacă iPhone 6 a fost denumit – pe bună dreptate – ”cel mai bun” smartphone, acelaşi lucru nu se poate spune neapărat şi despre iPhone 6 Plus.

Apple a păşit, pare-mi-se, cu stângul, pe o piaţă dominată de singurul competitor adevărat al companiei Samsung. Vorbim aici de piaţa de phablets, acele smartphone-uri cu ecrane gigant, mai bine zis, acele tablete cu funcţie de telefon.

Ecranul este mare şi frumos. Are o rezoluţie full HD, la nivel cu cerinţele pieţei şi suficient încât să te facă să uiţi de faptul că există telefoane cu ecrane Quad HD. Luminozitatea este perfectă şi culorile sunt – în opinia mea – foarte fidele. Contrastul este ridicat şi unghiurile de vizualizare sunt largi. Indiferent de condiţiile de lumină, utilizatorii se pot bucura de filme sau jocuri şi îşi pot citi cu uşurinţă emailurile.

image

Performanţa este fără de cusur. Utilizatorii de smartphone-uri Apple sunt deja obişnuiţi cu acest lucru. Telefonul nu îngheaţă nici măcar o fracţiune de secundă, nu dă semne de oboseală şi niciun joc nu are o grafică prea bună pentru el.

Autonomia nu este extraordinară, dar o trec la puncte forte pentru că este considerabil mai bună decât a altor iPhone-uri. Telefonul duce o zi întreagă de folosire fără să simţim nevoia de a alerga după cea mai apropiată priză.

Designul nu m-a impresionat deloc. Poate este doar o chestiune ”de gustibus”, dar mi se pare că noile smartphone-uri Apple se pierd printre miile de telefoane cu Android existente pe piaţă. iPhone 6 Plus are o formă banală, nişte elemente de design care au mai fost folosite la alte smartphone-uri (mă refer în special la inserţiile din plastic de pe spate, prezente la HTC One) şi, poate cel mai important, o cameră foto ieşită în relief. Acea cameră foto senzaţională de care vă spuneam mai sus se poate zgâria mai uşor din cauza acestei erori de construcţie sau poate zgâria un alt smartphone în cazul în care sunt puse în acelaşi buzunar, sau în aceeaşi geantă. Trebuie menţionat, tot aici, că telefonul se poate îndoi destul de uşor – nu că aş fi încercat să îndoi un smartphone de 5.000 de lei, dar pur şi simplu nu se simte ca un dispozitiv solid.

image

Aplicaţiile nu sunt optimizate pentru ecranele mai mari. Aceeaşi problemă este vizibilă şi la iPhone 6, aşa că voi da, cu neruşinare, un copy-paste din review-ul colegului Răzvan: ”Aplicaţiile sunt, în mare parte, un dezastru. Nu a trecut o lună de la lansarea iPhone 6, şi mai puţin timp de când e la vânzare, aşa că dezvoltatorii n-au actualizat aplicaţiile. Rezoluţia e mai mare, sunt scalate, dar se văd prost.”

Citiţi review-ul complet pe playtech.ro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite