Reversul internshipului pentru tineri: campania online prin care sunt recrutaţi cei care îşi arată pasiunea şi creativitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există o companie dispusă să recruteze tineri care nu vor neapărat să muncească, dar vor să înveţe ceva în domeniul în care ar trebui să activeze. Sub numele “The Unternship”, campania se vrea reversul internshipului cu care studenţii s-au obişnuit în ultimii ani.

Până la finalul lunii iulie, Golin derulează campania “The Unternship”, care presupune că tinerii sunt plătiţi, dar nu trebuie să vină la birou, ci să acumuleze, în afara acestuia, experienţe cu impact pozitiv asupra traseului lor profesional.

Ideea pentr Unternship se inspiră din viaţa lui Fred Cook, director Golin din anul 2003, perioadă în care reţeaua s-a dezvoltat spectaculos la nivel global. Fred este astăzi unul dintre cei mai apreciaţi profesionişti din industria comunicării. Până să ajungă aşa, Cook a fost băiat de cabină pe un petrolier norvegian, portar al unui hotel de cinci stele, ghid turistic, manager al unei case de discuri rock and roll, iniţiator al unui serviciu de închiriere şoferi pentru persoanele care consumă alcool şi profesor în şcolile rău famate din Los Angeles.

Astfel, lansează în România programul de Unternship: anti-internship-ul care îi încurajează pe tineri să adune experienţe în afara biroului şi să le folosească apoi în dezvoltarea lor profesională. Toţi cei interesaţi de program pot aplica la adresa amehedintu@golin.com, unde trebuie să motiveze de ce vor să fie UNTERNi şi să propună experienţele pe care le-ar face daca ar fi selectaţi. Candidaţii se pot înscrie pe baza unei scrisori de motivaţie, a unei prezentări ilustrate, a unui material video sau a unei melodii. Cei mai buni cinci candidaţi vor fi anunţaţi pe data de 14 august, vor susţine o serie de interviuri şi probe practice în perioada 17 august – 11 septembrie, iar la finalul lunii septembrie va fi anunţat câştigătorul procesului de selecţie. Unternship-ul se va desfăşura în perioada 1 octombrie – 31 decembrie.

Câştigătorul Unternship-ului va avea posibilitatea să revină în postura de angajat full-time începând cu 1 ianuarie 2016.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite