Un lector universitar de la ”Vasile Goldiş”, reţinut de procurori după ce le-a vândut studenţilor lucrări de licenţă gata întocmite - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lector universitar care presă la o facultate din Zalău a Universităţii “Vasile Goldiş” Arad a fost reţinută luni, 20 iulie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj urmând ca marţi, 21 iulie, să fie prezentată magistraţilor instanţei judeţene cu propunere de arestare preventivă.  Cadrul universitar este acuzat de luare de mită.

UPDATE Pe numele lectorului universitar a fost emis marţi, 21 iulie, mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, după ce magistraţii Tribunalului Sălaj au admis cererea formulată în acest sens de procurori.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, este vorba despre Mariana Popa, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de luare de mită.  Mai exact, în cursul anului 2015, în calitate de lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport Zalău din cadrul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad şi de coordonator al lucrărilor de licenţă, a pretins şi primit sume de bani de la un număr de şapte studenţi, pentru care era profesor coordonator, în schimbul cărora le-a transmis în format electronic prin e-mail lucrări de licenţă gata întocmite, studenţii neavând nicio contribuţie la realizarea lor. Din informaţiile primite de la purtătorul de cuvânt al Parchetului, prim-procurorul adjunct Pompilia Stana, cadrul didactic percepea sume cuprinse între 250 şi 300 de euro pentru fiecare lucrare de licenţă vândută ”la gata” studenţilor.


Femeia a fost reţinută luni, 20 iulie, de procurori pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marţi, 21 iulie, să fie prezentată cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.


”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun reprezentanţii Parchetului.  

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Sălaj, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj, Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Menumorut Voievod” Sălaj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Poliţiştii din Sălaj scapă de audieri în cazul cercetărilor făcute de procurori la Universitatea "Vasile Goldiş"

Educaţie sau afacere? Zalăul va scoate asistente medicale pe bandă rulantă


 

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite