Reţeaua de telefonie mobilă Telekom „a picat“ pentru majoritatea clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
telekom logo

Foarte mulţi dintre utilizatorii reţelei mobile de voce a Telekom se plâng din cauza unor probleme tehnice. De altfel, şi compania a postat pe contul oficial de Facebook că experimentează „disfuncţionalităţi de natură tehnică”, în ceea ce priveşte serviciile de voce şi date mobile.

UPDATE ORA 22:00 Reţeaua Telekom Mobile România şi-a revenit şi este din nou accesibilă de către utilizatorii săi.

UPDATE ORA 19:40 Reprezentanţii Telekom România spun că problemele cu reţeaua mobilă sunt rezolvate în proporţie de 80%. Când îşi revine serviciul de voce

UPDATE ORA 17:30 Reacţia oficială a reprezentanţilor Telekom România cu privire la problemele tehnice de luni. Reţeaua e tot „picată”.

UPDATE ORA 16:00 Adevărul a încercat să contacteze departamentul de presă al Telekom România, însă numerele de telefon nu funcţionează, ele fiind, cel mai probabil, afectate de aceeaşi problemă resimţită de majoritatea utilizatorilor reţelei de telefonie.

Mai mulţi utilizatori ai reţelei s-au plâns în comentariile postării de pe contul oficial de Facebook al Telekom România că nu pot primi sau efectua apeluri şi că reţeaua de date nu este în stare funcţională. Mulţi dintre aceştia spun că locuiesc în locuri diferite din ţară, dar că problemele experimentate la utilizarea reţelei se aplică indiferent de zonă.

De asemenea, în postarea de pe Facebook, compania recunoaşte că echipele tehnice lucrează la remedierea cât mai rapidă a problemei şi că „specialiştii depun toate eforturile pentru restabilirea serviciilor la parametri normali”. La momentul redactării acestui articol, reţeaua Telekom este încă inaccesibilă iar problema de natură tehnică nu a fost încă rezolvată.

Telekom România este una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din România, „moştenitoarea” defunctului Romtelecom. Grupul oferă şi servicii de telefonie mobilă, sub numele Telekom Mobile, fosta Cosmote, compania fiind controlată de grupul grec de telecomunicaţii OTE. La vânzarea acestuia către Deutsche Telekom, compania din România a trecut printr-un proces de rebranding, schimbându-şi numele în cel al operatorului german.

Concernul german Deutsche Telekom controlează, prin intermediul grupului grec OTE, 54% din companie, restul de 46 de procente aflându-se sub controlul statului, la Ministerul Comunicaţiilor. 

Anul 2017 a fost unul de rău augur pentru Telekom România, compania pierzând 11,1% din numărul total al clienţilor arondaţi la serviciul de telefonie mobilă, ceea ce situează Telekom Mobile România pe locul trei în topul operatorilor din ţară, după Orange şi Vodafone, şi înaintea DigiMobil. Numărul acestora a scăzut de la 5,344 milioane la 4,748 milioane.

Comentariile utilizatorilor, publicate pe reţelele sociale, nu sunt tocmai flatante pentru compania de telecomunicaţii

Clienţii Telekom au criticat lipsa de profesionalism a companiei de telecomunicaţii şi decizia de a face acest anunţ pe Facebook, în condiţiile în care utilizatorii nu au acces la internet de pe mobil, ameninţând că vor renunţa la serviciile companiei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite