Reclamele politice trebuie să dezvăluie utilizarea inteligenței artificiale, consideră Google

0
Publicat:

Google va cere în curând ca anunțurile politice de pe platformele sale să informeze oamenii atunci când imaginile și înregistrările audio au fost create cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

Bard Google FOTO  Shutterstock jpg

Regulile au fost create ca răspuns la "prevalența tot mai mare a instrumentelor care produc conținut sintetic", a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru BBC.

Schimbarea este programată pentru luna noiembrie, cu aproximativ un an înainte de următoarele alegeri prezidențiale din SUAm scrie bbc.com.

Există temeri că IA va supraîncărca dezinformarea în jurul campaniilor.

Politicile de publicitate existente ale Google interzic deja manipularea mediilor digitale pentru a înșela sau induce în eroare oamenii cu privire la politică, probleme sociale sau probleme de interes public.

Însă această actualizare va impune ca anunțurile electorale să "indice în mod vizibil" dacă acestea conțin "conținut sintetic" care prezintă persoane sau evenimente reale sau cu aspect realist.

Google a sugerat că etichete precum "această imagine nu descrie evenimente reale" sau "acest conținut video a fost generat sintetic" vor funcționa ca semnale de avertizare.

Afirmațiile vădit false care ar putea submina încrederea în procesul electoral sunt, de asemenea, interzise la Google, potrivit politicii publicitare a gigantului tehnologic.

Google cere ca anunțurile politice să dezvăluie cine a plătit pentru ele și pune la dispoziție informații despre mesaje într-o bibliotecă de anunțuri online.

Dezvăluirile privind conținutul modificat digital în anunțurile electorale trebuie să fie "clare și vizibile" și să fie plasate într-un loc unde este posibil să fie observate.

Printre exemplele care ar justifica o etichetă se numără imaginile sintetice sau audio care arată o persoană care spune sau face ceva ce nu a făcut sau care prezintă un eveniment care nu a avut loc.

În martie, o imagine falsă a fostului președinte american Donald Trump, care îl arăta în mod fals că este arestat, a fost distribuită pe rețelele de socializare. Imaginea a fost creată de instrumente de inteligență artificială.

Tot în martie, a circulat un videoclip deepfake în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbea despre predarea în fața Rusiei.

În luna iunie, un videoclip al campaniei lui Ron DeSantis care îl ataca pe fostul președinte Trump conținea imagini care purtau însemnele că au fost create cu ajutorul inteligenței artificiale.

Videoclipul partajat într-un tweet conținea fotografii care păreau să fi fost modificate pentru a-l arăta pe Trump îmbrățișându-l cu sărutări pe obraz pe Anthony Fauci, un membru-cheie al grupului de lucru american pentru coronavirus.

Experții în inteligență artificială au declarat pentru BBC că, deși imaginile trucate nu reprezintă o noutate, viteza progresului în domeniul inteligenței artificiale generative și potențialul de utilizare abuzivă reprezintă un motiv de îngrijorare.

Google a declarat că continuă să investească în tehnologie pentru a detecta și elimina astfel de conținut.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite