realme a lansat GT5 Pro cu Snapdragon 8 Gen 3 și obiectiv periscop cu senzor IMX890

0
Publicat:

realme a lansat oficial modelul GT5 Pro, cel mai puternic dispozitiv GT din toate timpurile, smartphone care folosește cea mai recentă platformă mobilă Snapdragon 8 Gen 3 și primul obiectiv periscop din industrie cu senzor IMX890.

realme GT5 Pro.
realme GT5 Pro.

realme vine cu un set de caracteristici interesante, inclusiv un sistem de răcire 3VC, un ecran uimitor cu o luminozitate de până la 4500nits, un design la modă, precum și o încărcare foarte rapidă și o durată de viață foarte lungă a bateriei.

realme GT5 Pro vine cu platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 3. Comparativ cu generația anterioară, performanța CPU este îmbunătățită cu 30%, performanța GPU este îmbunătățită cu 25%, performanța AI este îmbunătățită cu 98% iar eficiența energetică este îmbunătățită cu 40%. 

Pentru a profita la maximum de SoC-ul Snapdragon 8 Gen 3, realme GT5 Pro este echipat și cu un sistem de răcire 3VC cu cea mai mare suprafață VC din industrie, cu o suprafață de disipare a căldurii de până la 12.000 mm și disipare rapidă a căldurii pe trei canale în zona plăcii de bază. În plus, realme GT5 Pro lansează primul Geek Performance Panel 2.0 din lume, care permite utilizatorilor să personalizeze frecvența procesorului.

Camere care folosesc doi senzori Sony

realme GT5 Pro este echipat cu senzorul Sony LYT-808. Este cea mai mare cameră principală din istoria realme, cu o dimensiune a senzorului de 1/1,4 inch și o deschidere ultra-largă f/1,69. Acest senzor este capabil să îmbunătățească performanțele camerei foto în condiții de iluminare slabă, atât pe partea foto cât și pe partea de filmare. Împreună cu noul engine SuperLight Imaging și cu algoritmul ProLight, realme GT5 Pro oferă imagini de aceeași calitate precum a senzorilor de 1 inch.

Pentru a le oferi utilizatorilor o experiență completă realme GT5 Pro vine cu o cameră periscop cu senzor IMX890. Este camera periscop cu cel mai mare senzor, similar în dimensiune cu senzorul camerei principale. realme a colaborat cu Qualcomm și ArcSoft pentru a lucra la hardware-ul optic, puterea de calcul a cipului și algoritmii de imagistică, aducând primul sistem de imagistică teleobiectiv super-core din industrie pentru a obține o calitate ridicată.

Eran de 4500niți și rezolutie 1.5K

realme GT5 Pro și BOE au personalizat și lansat în comun ecranul de pe noul GT5 Pro, care nu numai că atinge cea mai mare luminozitate maximă din industrie, de 4500niți, dar atinge și prima luminozitate maximă manuală din industrie de 1000niți și luminozitate maximă generală de 1600niți, ocupând primul loc în industrie în cele trei categorii de luminozitate. Ecranul are o rezoluție de 1,5K, 2160Hz PWM și 450PPI. Acest display consumă mai puțină energie și oferă o experiență de vizionare mai bună și oferă echilibru între calitatea ridicată a imaginii și consumul redus de energie.

Ecranul lui realme GT5 Pro utilizează tehnologia COP, cu o margine inferioară îngustă de 1,36 mm, un raport ecran-corp de 94,20% și suportă o rată de reîmprospătare inteligentă și variabilă cuprinsă între 0,5Hz-144Hz. În plus, fiind un ecran OLED oferă 1,07 miliarde de culori și dispune de Dolby Atmos și Pro-XDR. Suportă și detectarea luminii ambientale la 360 de grade și permite reglarea luminozității pe 20.000 de niveluri. Ecranul a obținut certificarea TÜV Eye Comfort 3.0 și este prietenos cu ochii utilizatorilor.

Design

În ceea ce privește designul, realme GT5 Pro este oferit în trei culori: Red Rock, Bright Moon și Starry Night. Red Rock și Bright Moon sunt realizate din nano-piele, care a fost testată pentru o rezistență la uzură de peste 500.000 ori. Este un material neted și delicat, dar rezistent în același timp. Starry Night folosește tehnologia AG glass, oferind aceeași senzație delicată și fină la atingere. GT5 Pro folosește un sașiu metalic din aluminiu super-rezistent, care îmbunătățește rezistența la cădere cu 40%.

image

realme GT5 Pro este primul telefon din industrie care lansează deblocarea rapidă cu ajutorul palmei. Atunci când ecranul este oprit, este suficient să deschideți palma și să o apropiați de ecran pentru a porni ecranul și a-l debloca rapid. Pentru prima dată un telefon este echipat cu un sistem de control al gesturilor folosind inteligența artificială. Sunt 12 gesturi ce pot fi folosite pentru a interacționa cu telefonul.

În ceea ce privește încărcarea rapidă și durata de viață a bateriei, realme GT5 Pro vine cu o baterie masivă de 5400mAh, încărcare rapidă de 100W și încărcare rapidă wireless de 50W, astfel încât utilizatorii nu trebuie să își facă griji cu privire la durata de viață a bateriei în niciun scenariu.

realme GT5 Pro vine cu Android 14 și interfața realme UI 5.0.  De asemenea, este echipat cu funcții precum IR blaster, NFC îmbunătățit, motor liniar pe axa X, difuzoare duble Dolby Atmos, protecție IP64 pentru apă și praf, aducând o experiență de flagship mai cuprinzătoare.

Prețul anunțat pentru piața din China e de circa 430 euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite