Reacţiile din social media privind „curvele“ şi „golanii“ lui Ioan Rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Rus a jignit milioane de români plecaţi la muncă în străinătate
Ioan Rus a jignit milioane de români plecaţi la muncă în străinătate

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat despre românii plecaţi în străinătate că trimit bani acasă, iar copiii acestora devin golani şi nevestele acestora, curve. Declaraţia ministrului a stârnit imediat reacţii în social media. Adevărul a pornit campania #suntgolan, prin care transmitem un mesaj ministrului.

”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară moderat de Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

Într-un comunicat de presă transmis joi prin Biroul de presă al Ministerului Transporturilor, ministrul Ioan Rus spune că prin declaraţiile făcute la adresa românilor din străinătate a vrut ”să atragă atenţia asupra unei realităţi dure din România de astăzi”.

“Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am facut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate”, susţine ministrul Transporturilor.

Iată reacţiile de până acum ale românilor pe social media. Actualizăm în permanenţă!

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/reactii-la-afirmatia-lui-ioan-rus" target="_blank">View the story "Reacţii la afirmaţia lui Ioan Rus #suntgolan" on Storify</a>]

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri