Producţia de iPhone-uri nu va fi afectată de epidemia de coronavirus, spune Foxconn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
muncitori la foxconn

Foxconn, producătorul unor componente cheie ale telefoanelor Apple, a anunţat ieri că programul său de producţie nu a fost afectat de epidemia pornită în Wuhan.

”Putem confirma că am implementat deja măsuri care să asigure că putem continua să îndeplinim toate obligaţiile de producţie” au spus reprezentanţii Foxconn, într-un dialog cu The Verge.

Mulţi analişti au presupus că Apple va avea de suferit în urma epidemiei de coronavirus, din cauza faptului că produce aproape toate telefoanele sale în China. Foxconn a infirmat însă aceste presupuneri, spunând că nu este îngrijorată de posibilitatea unor eventuale întârzieri.

”Fabricile noastre din China urmează un program de sărbători şi vor face asta în continuare până când producţia va putea fi reluată în intervalul standard” a adăugat compania, referindu-se la decizia guvernului chinez de a extinde sărbătoarea Anului Nou Chinezesc pentru a reduce călătoriile şi posibilitatea ca virusul să se răspândească.

Foxconn este o companie bazată în Taiwan, însă are mai mult de un milion de angajaţi care lucrează în cele 12 fabrici de pe teritoriul Chinei, fiind cel mai mare angajator privat al ţării, responsabil cu o parte importantă a lanţului de producţie din industria tech.

Apple a închis un magazin din China, limitând şi orele în care restul locaţiilor sale din ţară operează. De asemenea, şeful companiei, Tim Cook, a anunţat că doar călătorii esenţiale vor avea loc în următoarea perioadă.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite