Problemele pe care le are copilul tău pe internet îl duc la depresie şi coşmaruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO The Telegraph
FOTO The Telegraph

Ameninţările şi abuzurile pe internet sunt cunoscute sub termenul „cyberbullying“. Un studiu recent ne arată cât de periculos este.

Kaspersky Lab şi iconKids & Youth au realizat un studiu despre abuzul online, cu numele „Growing Up Online – Connected Kids“, şi au descoperit că cyberbullying-ul este o ameninţare mult mai periculoasă pentru copii, decât o consideră mulţi părinţi. Consecinţele pentru majoritatea victimelor hărţuirii online includ probleme serioase de sănătate şi socializare.

Deşi doar 4% din copii recunosc că au fost hărţuiţi online (comparativ cu 12%, în realitate), în 7 din 10 cazuri consecinţele au fost traumatizante. Hărţuirea pe internet le-a afectat echilibrul emoţional: părinţii a 37% din victime au remarcat o stimă de sine diminuată, 30% - rezultate mai slabe la şcoală, iar 28% au menţionat depresia. În plus, 25% din părinţi au afirmat că cyberbullying-ul le-a afectat somnul copiilor şi le-a cauzat coşmaruri (21%).

Un alt grup, reprezentând 26% din părinţi, a remarcat, în cazul copilului lor, că a început să evite contactul cu alţi copii, iar 20% au descoperit că are anorexie. Despre cyberbullying ar trebui să ştii că este intimidarea intenţionată, persecuţia sau abuzul, cu care copiii şi adolescenţii se pot confrunta pe internet. Şi nu doar ei, dar este mai practicat printre cei cu vârste mai mici.

Mai mult, copiii între opt şi 16 ani sunt mult mai atenţi la această ameninţare decât părinţii lor. Potrivit studiului, 13% din copii şi 21% din părinţi consideră cyberbullying-ul inofensiv. În acelaşi timp, 16% din copiii intervievaţi se tem mai mult de hărţuirea online decât de cea offline, în timp de jumătate (50%) se tem la fel de mult de ambele tipuri de hărţuire, reală sau virtuală. Şi studiul a mai arătat că 20% din copii au văzut că alţii erau hărţuiţi online, iar în 7% din cazuri, au participat ei înşişi la hărţuirea cuiva.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

TehnologiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite