Primul SMS din istorie, vândut la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul SMS din istorie
Primul SMS din istorie

Primul SMS din istorie, transmis pe 3 decembrie 1992, prin intermediul operatorului britanic Vodafone, a fost vândut la licitaţie la casa Aguttes, din Franţa.

Potrivit publicaţiei franceze „Le Monde”, primul SMS din istorie a fost cumpărat cu 107.000 de euro. Identitatea proprietarului nu a fost dezvăluită de casa Aguttes.

Acesta a intrat în posesia unei replici digitale şi unice a protocolului de comunicare original care a transmis primul SMS din lume, un format cunoscut sub numele NFT.

Primul SMS din istorie este compus din 15 caractere şi conţine urarea „Crăciun Fericit”. Acesta a fost transmis de programatorul Vodafone Neil Papworth colegului său Richard Jarvis cu ocazia petrecerii de Crăciun organizată de companie.

Vodafone va dona încasările obţinute în urma vânzării către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Aproape necunoscute acum un an, NFT-urile constituie noua senzaţie de pe piaţa de artă contemporană. Sunt considerate vedetele caselor de licitaţii importante, ajungând la preţuri de câteva milioane de dolari. Recordul îi aparţine unei lucrări digitale a artistului american Beeple, vândută cu 69,3 milioane în martie de casa Christie's.

NFT-ul este un certificat de autenticitate pentru un obiect, virtual sau real, bazat pe tehnologia „blockchain”, un sistem inviolabil ce garantează de asemenea tranzacţiile de schimb de criptomonede. Un NFT este unic şi nu poate fi schimbat cu un echivalent.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite