Prima rundă legală a bătăliei dintre Epic şi Apple: Epic câştigă, dar Fortnite rămâne indisponibil pe iOS

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Epic Games a obţinut un ordin de restricţie temporară împotriva celor de la Apple, care nu mai au voie momentan să şteargă conturile de dezvoltator ale celor de la Epic şi nici să limiteze utilizarea Unreal Engine de către alţi dezvoltatori ale unor aplicaţii de iOS.

Este o victorie minoră însă pentru Epic, şi doar temporară, deoarece judecătoarea Yvonne Gonzalez Rogers a decis că Apple nu trebuie să readucă Fortnite în magazinul său de aplicaţii. 

”În legătură cu moţiunea înaintată de Epic Games legată de jocurile sale, inclusiv Fortnite, instanţa nu consideră că aceştia au demonstrat momentan că ar fi victima unor daune ireparabile. Situaţia în care se află momentan este una pe care au făcut-o ei înşişi” arată hotărârea oficială a lui Rogers, care adaugă că Epic ”a făcut alegerea strategică de a încălca înţelegerile sale cu Apple”.

În decizia ei, Rogers spune însă şi că menţinerea situaţiei actuale este soluţia de moment, acesta fiind şi motivul pentru care a decis că Apple nu poate tăia accesul la Unreal Engine acum. Gigantul din Cupertino este cel care ”a ales să acţioneze prea sever” în acest caz, afectându-i şi pe alţi dezvoltatori, precum şi reputaţia celor de la Epic, conform judecătoarei.

Decizia lui Rogers părea oarecum luată încă de la audierile de luni, notează cei de la The Verge, aceasta spunând că este gata ”să ofere o decizie favorabilă în ceea ce priveşte Unreal Engine”, dar nu şi jocurilor celor de la Epic. Este astfel o decizie care doar menţine situaţia actuală, împiedcând pentru o perioadă planurile celor de la Apple, de a limita accesul la Unreal Engine de pe 28 august, aşa cum dorea iniţial.

Epic şi Apple sunt aşteptate să aducă argumente în favoarea lor săptămânile următoare, înaintea audierii programate pe 28 septembrie. Începerea procesului în acest an pare însă greu de atins, ambele companii arătându-se circumspecte în acest sens. Avocaţii celor de la Epic spun că ar putea fi pregătiţi în următoarele 4-6 luni, în timp ce Apple a indicat o perioadă mai lungă, de 10 luni.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite