Prima femeie angajată la Google devine preşedintele companiei Yahoo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au existat diverse speculaţii despre cine va ocupa funcţia de preşedinte al companiei, Yahoo! a anunţat ieri numele viitorului CEO: Marissa Mayer, prima femeie angajată la Google şi fost vicepreşedinte al companiei.

Potrivit statisticilor, facem în jur de şapte miliarde de căutări pe Google în fiecare lună. De fiecare dată, practic, facem o incursiune în mintea lui Marissa Mayer. În cei zece ani de activitate, Mayer a reuşit să facă din Google cel mai important motor de căutare, care anul trecut a generat profituri de aproape 22 milioane de dolari. "Ea a fost cea care a pus bazele echipei care a creat toate produsele pe care le folosim", a mărturisit Eric Schmidt, CEO-ul companiei Google.

Însă, după ce a ajuns să fie vicepreşedinte al companiei Google, Mayer a decis să facă o schimbare şi a ales să-şi continue cariera la Yahoo!. Potrivit New York Times, Marissa începe să lucreze la Yahoo! chiar de astăzi, după ce ieri a demisionat telefonic de la Google.

Deşi are un optimism debordant, Mayer se aşază în fruntea unei companii care în ultimul an a fost ţinta mai mult scandaluri. Totodată, profiturile companiei au scăzut vertiginos, iar forţa de muncă urmează să fie micşorată.

Mayer a absolvit informatica la Universitatea Standford, ea specializându-se în inteligenţă artificială. În 2009, Institutul Tehnologic din Illinois i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa pentru munca de cercetare pe care a depus-o în domeniu.

Prima femeie angajată la Google a fost numită "Femeia Anului" de revista americană Glamour în 2009. De asemenea, Mayer figurează între cele influente 50 de femei din lume într-un top realizat de revista Fortune.

Înainte de venirea lui Mayer, la cârma companiei Yahoo! se afla Scott Thompson. Acesta a fost demis în luna mai, după doar câteva luni în fruntea companiei. Thompson a primit salarii compensatorii în valoare de 7,3 milioane de dolari.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite