Parteneriat istoric: federaţiile mondiale de Atletism se aliază cu cele din sporturile electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională a Sportului Electronic (IeSF) şi Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism (IAAF) au semnat marţi, 21 aprilie, un acord prin care cele două organizaţii vor lucra în proiecte comune. E prima oară când federaţia de sport electronic primeşte acceptul din parte unei organizaţii de asemenea mărime din atletism.

Acest parteneriat marchează o premieră mondială în istoria sportului : este pentru prima dată când o asociaţie de sport tradiţional se aliază cu sportul electronic. Acest pas va deschide porţile unor proiecte comune între gamerii profesionişti şi atleţii din cele 214 de organizaţii membre ale IAAF.

Cele două federaţii vor colabora în cadrul programului „Аthletics for a Better World”, reprezentat în lume de ambasadori olimpici precum Jackie Joyner-Kersee, Paula Radcliffe şi Wilson Kipketer, potrivit acordului semnat marţi, la Soci (Rusia), în cadrul Convenţiei Sport Accord.

În spiritul valorilor comune, atleţii şi gamerii se angajează să promoveze viaţa sănătoasă în rândul tinerilor, protejarea mediului înconjurător şi incluziunea socială prin mai multe activităţi, printre care se numără şi elaborarea unor ghiduri de sănătate şi sport.

Federaţia de Sport Electronic va beneficia de sprijinul IAAF, o organizaţie cu peste 100 de ani de experienţă în legislaţie, organizare de evenimente şi lobby.

În România, IeSF este reprezentat de PGL, la a cărui conducere se alfă Silviu Stroie, deţinător şi al postului de vice-preşedinte IeSF.

„Acest acord istoric este încă o dovadă a evoluţiei rapide a sportului electronic. Este primul pas în recunoaşterea eSport ca disciplină sportivă cu aceleaşi drepturi precum cele tradiţionale. Am convingerea că acest tip de colaborare şi asociere va fi urmat şi de alte organizaţii sportive, iar în final cei mai câştigaţi vor fi milioanele de tineri, jucători sau fani împătimiţi ai sporturilor electronice”, a declarat Silviu Stroie, preşedinte PGL şi vice- preşedinte IeSF.

Dreamhack începe vineri. De unde poţi cumpăra bilete. 

La Bucureşti urmează Dreamhack

Dreamhack Bucharest 2015, cel mai mare eveniment de gaming din România, va avea loc între 24-26 aprilie.

Timp de trei zile, Bucureştiul va fi punctul de întâlnire pentru cei mai buni jucători profesionişti de Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), DOTA 2, League of Legends, HearthStone şi Minecraft.

Cel mai mare festival digital din România va creşte de la an la an, conform noii înţelegeri dintre organizatorii PGL şi proprietarii suedezi ai brandului DreamHack. Cele două părţi au prelungit contractul de colaborare care prevede organizarea de evenimente DreamHack în exclusivitate de către PGL în România şi în Europa Centrală şi de Est până în 2020, inclusiv.




Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite