OnePlus Nord CE 2 5G, un smartphone din gama medie care are ”totul” [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OnePlus Nord CE 2 5G. FOTO Adrian Pogîngeanu
OnePlus Nord CE 2 5G. FOTO Adrian Pogîngeanu

OnePlus Nord CE 2 5G este cel mai nou mid-range lansat de OnePlus, un smartphone care răspunde la toate cerinţele unui utilizator obişnuit şi aduce în plus un design atractiv.

OnePlus Nord CE 2 5G e un smartphone dual-SIM subţire (7.8 mm) şi uşor la cele 178 de grame cu o construcţie care aminteşte de OnePlus 9.

Smartphone-ul are un spate cu un modul de cameră sticlos şi o culoare bleu apoasă numită de OnePlus, Bahama Blue.

Laturile lui Nord CE 2 5G sunt realizate din plastic cu un finisaj lucios. În partea de jos există o mufă jack pentru căşti, iar slotul pentru SIM-uri este în partea stângă sus şi are spaţiu separat pentru card microSD, cu capacitate până la 1TB. 

Este prima dată când văd o organizare de acest fel a SIM-urilor şi SD cardului dar nu exclud că mai există şi pe alte smartphone-uri.

OnePlus Nord CE 2 5G SIM+ Card

Ecranul, protejat cu Corning Gorilla Glass 5, este un AMOLED de 6.43 inci, cu rată de refresh de 90Hz şi HDR10+. Raportul ecran corp este de 84.9% din cauza camerei selfie şi a bărbiei, banda neagră de la bază. Resoluţia este 1080 x 2400 pixeli cu o densitate de 409ppi şi raportul 20:9. 

Ecranul vine presetat pe culori aprinse (vivid), dar poate fi echilibrat din setări, are contrast bun şi luminozitate suficientă. Nu am găsit o valoare în niţi, dar ţinând cont că e un HDR10+, e clar că e luminos în orice condiţii de utilizare.

OnePlus Nord CE 2 5G FOTO Adrian Pogîngeanu

În partea de jos a ecranului avem un senzor de amprentă, care combinat cu autentificarea facială face o treabă foarte bună.

Dacă am vorbit de exterior să discutăm şi despre hardware-ul modelului testat (IV2201): platforma mobilă MediaTek MT6877 Dimensity 900 5G (6 nm), procesor grafic Mali-G68 MC4, memorie internă 128GB (UFS 2.2), 8GB memorie RAM, sistem de operare Android 11 cu interfaţă OxygenOS 11.

OnePlus Nord CE 2 specs

OnePlus spune că smartphone-ul va primi 2 ani de actualizări ale versiunii Android şi 3 ani de actualizări de securitate Android.

Anul trecut când am testat primul CE, am avut nişte prejudecăţi legate de procesoarele Mediatek, care s-au dovedit neîntemeiate după testare. Navigarea prin meniuri şi utilizarea aplicaţiilor de la cele mai simple până la cele de gaming, cu grafică complexă consumatoare de resurse, este rapidă.

Camera foto-video

Pe spate OnePlus Nord CE 2 are o cameră triplă compusă

- principală wide (26mm) de 64 MP, cu f/1.7 şi PDAF;

- ultra-wide (119˚) de 8 MP, cu f/2.2  ;

- macro de 2 MP cu f/2.4.

Camera frontală din ecran, stânga sus, este de wide (27mm) de 16MP cu f 2.4.

O incursiune prin meniul camerei.

Camera principală surprinde imagini cu un nivel ridicat de detalii şi culori vii, chiar şi în condiţii de lumină scăzută. Nu am fotografiat pe rezoluţie maximă ci pe 16MP şi imaginile arată foarte bine.

OnePlus Nord CE 2 5G rasarit lac pasari

OnePlus spune că modul Nightscape realizează până la nouă imagini simultane la expuneri diferite şi le combină pentru a obţine fotografii mai clare, mai luminoase şi mai dramatice. Am observat că există două tipuri de Nightscape, Normal şi Ultra Dark Mode. Cel de-al doilea aduce lumină şi în cele mai întunecate cadre riscând ca imaginile să fie mişcate. 

Comparaţie fotografie în modul Photo (implicit) sus cu Nightscape jos.

OnePlus Nord CE 2 5G noapte colaj

Comparaţie Nightscape normal stânga cu Ultra Dark Mode dreapta.

OnePlus Nord CE 2 5G noapte colaj 1

OnePlus Nord CE 2 5G are şi mod Portret disponibil atât pe camera principală de 64 MP , cât şi pe camera selfie de 16 MP.

Camera ultrawide e la fel de bună ziua, dar suferă la expunere noaptea, imaginile ies mai întunecate. Spre deosebire de camera principală, care e mai luminoasă, pe cea ultra-wide Nightscape e obligatoriu. 

Am experimentat şi partea de Macro, care e destul de bună.

OnePlus Nord CE 2 5G macro

 OnePlus Nord CE 2 5G filmează până la 4K/30 fps şi are stabilizare pe camerele din spate şi faţă tip gyro-EIS.

Filmare de zi

Filmare de noapte.

Amble clipuri au fost înregistrate la rezoluţe 4K/30 fps, dar cel de noapte este afişat deocamdată la rezoluţie FullHD.

Lipseseşte un zoom mai mare, este doar 2x, şi stabilizarea optică, dar pentru acest segment de preţ camera este mai mult decât decentă. 

Cel mai ”neobişnuit” lucru la acest smartphone a venit din gaming. În afară de faptul că nu se încălzeşte este foarte rapid. De ce e neobişnuit? Pentru că n-am sesizat diferenţa în timpul jocului între el şi terminale smartphone de 2 sau 3 ori mai scumpe. 

Call of Duty Mobile 

Asphalt 9

Pe partea de sunet avem un singur difuzor în partea de jos a smartphone-ului, destul de puternic şi cu un sunet decent, dar poate fi acoperit uşor în utilizare.

Teste sintetice, Antutu Benchmark, 3DMark - Wild Life şi GeekBench. Rezulatele testelor sunt obişnuite pentru gama medie de terminale smartphone.

OnePlus Nord CE 2 teste sintetice

Probabil cea mai importantă schimbare din "curtea OnePlus" vizibilă pe acest smartphone este adoptarea încărcătorului OPPO. Mai precis în pachet se găseşte un încărcător rapid de 65W care foloseşte tehnologia SUPERVOOC

OnePlus Nord CE 2 5G baterie

Bateria de 4.500 mAh de pe OnePlus Nord CE 2 este formată din două celule şi de aceea se încarcă mai rapid decât una dintr-o bucată (ca a modelului precedent), de la 1-100% în circa 30-35 de minute. O altă schimbare este transformarea firului de încărcare din USB-C la USB-C (marcă OnePlus) în USB-C la USB-A (stilul OPPO).

Autonomia bateriei este excelentă datorită celor aproape 17 ore de ecran aprins, rezultat obţinut în testul PCMark. Pentru majoritatea oamenilor Nord CE 2 5G va rezista aproape 2 zile, iar pentru cei mai pasionaţi utilizatori nu va scădea sub 8 ore de ecran aprins. 

Vezi un scurt unboxing şi prima pornire a lui OnePlus Nord CE 2 5G.

Să recapitulăm. De ce am spus despre OnePlus Nord CE 2 5G că are ”totul”?

Totul în limitele gamei medii înseamnă:

- design original şi plăcut dacă vorbim de spatele smartphone-ului;

- ecran AMOLED cu HDR 10+ şi rată de refresh de 90Hz;

- procesor rapid care nu se încălzeşte puternic în gaming;

- stocare rapidă şi posibilitate de extindere cu card de până la 1TB;

- memorie RAM suficientă cu opţiune RAM Boost, de mărire;

- un sistem de operare simplu şi curat, marca OnePlus;

- mufă jack, pentru cei care mai au încă o pereche e căşti cu fir foarte bună;

- încărcare rapidă şi o autonomie excelentă;

- un preţ accesibil de 1773 lei sau 349 de euro.

OnePlus Nord CE 2 5G nu va concura niciodată cu un flagship, dar în segmentul său de preţ e imposibil să nu-l remarci şi poate fi o alegere inspirată. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite