Ochelarii inteligenţi de la Bose vor putea funcţiona cu Soundscape, aplicaţia ce ajută nevăzătorii să se deplaseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansaţi anul trecut, ochelarii Bose Frames au părut iniţial doar un concept foarte interesant al unei combinaţii de ochelari inteligenţi şi căşti, însă se pare că alte companii au încredere în potenţialul lor.

Una dintre aceste companii este chiar Microsoft, care a anunţat că ochelarii vor avea suport pentru aplicaţia Soundscape, care oferă indicaţii audio persoanelor cu deficienţe de vedere pentru a-i ajuta să se deplaseze mai bine prin oraş. Microsoft lucrează la această tehnologie de aproape 10 ani.

Din câte se pare, aplicaţia ar funcţiona chiar mai bine pe ochelarii Bose Frames, fiind capabilă să ofere instrucţiuni mai detaliate decât pe alte dispozitive pentru care este deja disponibilă.

Ochelarii au un senzor de mişcare a capului care poate determina orientarea exactă a feţei, iar cei de la Microsoft spun că persoanele care au încercat deja Soundscape pe ochelarii inteligenţi au simţit că ”sunt mai conştienţi de împrejurările în care se află”.

Soundscape este disponibilă gratuit pentru dispozitivele cu iOS, iar integrarea aplicaţiei cu ochelarii inteligenţi de la Bose prezintă o modalitate foarte bună de a utiliza un astfel de dispozitiv, a cărui utilitate era pusă la îndoială până acum, arată Engadget.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite