Oamenii care au făcut bani pe Instagram în timp ce tu n-ai făcut decât selfie-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când Getty Images şi Instagram au anunţat că premiază fotografi care documentează comunităţi izolate, părea o oportunitate foarte bună de afirmare pentru tinerele talente. Acum, vedem care sunt aceste talente.

În mai, Getty Images şi Instagram au anunţat că premiază cu 30.000 de dolari trei fotografi care documentează comunităţi care nu au reuşit până acum să aibă o prezenţă online semnificativă. Pe lângă bani, aleşii vor avea parte de sesiuni de training cu fotografi profesionişti ai Getty Images precum John Moore, Chris McGrath şi Andrew Burton. Atunci, agenţia a spus că scopul bursei este de a ajuta fotografii care folosesc Instagram pentru a documenta poveşti din comunităţi din jurul lumii slab reprezentate.

Acum, câştigătorii au fost anunţaţi şi aceştia sunt Ismail Ferdous (pe Instagram aici), care a documentat viaţa supravieţuitorilor de la Rana Plaza din Bangladesh, când clădirea s-a prăbuşit şi au murit zeci de oameni, Adriana Zehbrauskas şi Dimitri Markov. Zehbrauskas (pe Instagram aici) trăieşte în Mexic, s-a născut în Brazilia, şi a spus că va folosi bursa pentru a-şi continua munca la proiectul care documentează uciderea în 2014 a 43 de studenţi de la Ayotzinapa Rural Teachers School. "Câştigarea acestei burse m-a făcut să înţeleg că există cineva care crede în tine şi este dispus să îţi ofere mijloacele pentru a te susţine", a spus ea, citată de Time

Markov (pe Instagram aici), pe de altă parte, este un rus care a documentat viaţa orfanilor din comunitatea sa. "Bursa aceasta mă va ajuta să imortalizez şi mai multe poveşti şi să extind proiectul meu şi în alte regiuni", a spus acesta. Ferdous vrea să lanseze şi un album cu fotografiile sale şi vrea să le arate oamenilor ce înseamnă să lucrezi într-o fabrică precum cea care s-a prăbuşit, care este preţul între mărci de lux şi muncă multă. 

image

Toţi trei fotografi şi-au împărtăşit munca pe Instagram şi au reuşit astfel să ajungă la un public care, în alte situaţii, poate că ar fi fost izolat de astfel de poveşti. "Nu cred că Instagram schimbă modul în care lucrez. Cred însă că este o legătură între publicul meu şi munca mea şi acesta este mai mare decât cel care ar ajunge, să spunem, pe un site dedicat", a declarat Ferdous.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite