O scurgere de date cu caracter personal a afectat 73 de milioane de utilizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul american de telecomunicații AT&T a raportat o scurgere de date cu caracter personal de 73 de milioane de utilizatori. Sursa scurgerii nu a fost încă găsită.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Datele personale a 73 de milioane de utilizatori ai unuia dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din SUA, AT&T, s-au scurs în segmentul umbră al Internetului - darknet-ul. Compania însăși a anunțat acest lucru.

AT&T a lansat o investigație amănunțită cu experți interni și externi în securitate cibernetică. Descoperirile noastre preliminare indică faptul că setul de date care au migrat în dark web conținea informații care datează din 2019 sau mai devreme. Acest lucru a afectat aproximativ 7,6 milioane actuali și aproximativ 65,4 milioane foști utilizatori AT&T”, a declarat operatorul într-un comunicat.

Informațiile, inclusiv numele clienților și numerele de securitate socială, s-au scurs pe internetul întunecat în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar sursa scurgerii nu a fost încă descoperită. Compania a spus că incidentul nu a afectat încă operațiunile sale.

AT&T a suferit o întrerupere majoră în februarie. Agenția SUA pentru Infrastructură și Securitate Cibernetică, împreună cu operatorul însuși și Comisia Federală de Comunicații, au început apoi să investigheze cauzele acesteia. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite