Anonymous susține că întreruperea globală a Facebook și Instagram a fost un „atac cibernetic”. Suma imensă pe care o pierde Meta într-un minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anonymous a anunțat că întreruperea Facebook și Instagram la nivel mondial pe 5 martie a fost rezultatul unui „atac cibernetic”.

Hackerii de la Anonymous spun că Elon Musk a câștigat enorm din căderea Meta
Hackerii de la Anonymous spun că Elon Musk a câștigat enorm din căderea Meta FOTO Shutterstock

Unele dintre cele mai populare rețele de socializare din lume au căzut ieri, pe 5 martie, iar oamenii spun că au fost delogați de la conturile lor de Facebook fără avertisment.

Natural, scrie Lad Bible, toată lumea s-a refugiat pe X ca să vorbească despre asta.

Șeful X, Elon Musk, nu a putut să reziste să nu râdă de rivalul său din social media, în timp ce toată lumea a început să posteze meme-uri despre cum se grăbesc de pe o platformă de socializare pe alta pentru a întreba același lucru.

Tot pe X, fostul Twitter, Anonymus a anunțat: „Un atac cibernetic are loc chiar acum pe toate platformele de socializare americane."

Meta pierde 256.849 de dolari în fiecare minut în care serviciile sunt indisponibile", au continuat cei de la Anonymous.

Aceștia au distribuit o captură de ecran de pe site-ul Downdetector care arăta creșterea bruscă a numărului de persoane care se plângeau că site-urile Meta erau nefuncționale.

Cu toate acestea, pentru mulți utilizatori, aceste site-uri și-au revenit, deși unii oameni au fost rugați să se reconecteze la conturi după ce au fost delogați în timpul problemelor tehnice.

Între timp, cifrele din SUA pentru Facebook au indicat un număr de plângeri care a ajuns până la 581.244, în timp ce plângerile pentru Instagram au atins 91.997.

Dacă a fost sau nu un „atac cibernetic”, așa cum susține Anonymous, rămâne de văzut, deoarece Meta a declarat că a fost o „problemă tehnică”.

Andy Stone, directorul de comunicare al Meta, a spus: „Mai devreme astăzi, o problemă tehnică a cauzat dificultăți în accesarea unor dintre serviciile noastre. Am rezolvat problema cât mai rapid posibil pentru toți cei afectați și ne cerem scuze pentru orice neplăcere.”

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite