O maşină autonomă Apple a fost implicată într-un accident pe o autostradă din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
apple masini autonome

Multe au fost zvonurile din ultimii ani despre maşinile autonome dezvoltate de Apple, însă nimeni nu ştie cu exactitate detalii despre tehnologia folosită sau despre vreo dată orientativă de lansare. Aceasta se află încă în perioada de testare, iar lucrurile nu merg chiar atât de bine pe cât şi-ar dori şefii companiei din Cupertino.

Cele mai recente rapoarte „scăpate” în presă indică faptul că Apple a angajat nu mai puţin de 5000 de ingineri care să se ocupe de dezvoltarea tehnologiei pentru maşinile autonome, în ultima vreme mai mulţi directori şi oameni importanţi de la Tesla făcând trecerea spre producătorul californian de electronice.

Pe 24 august, una dintre maşinile Lexus RX 450h, cele preferate de comapnia fondată de Steve Jobs pentru testele de şosea, a fost implicată într-un accident de circulaţie în timp ce se afla pe modul autonom de condus, notează Ubergizmo.

Se pare că maşina a vrut să se înscrie pe autrostrada Lawrence din Sunnyvale, California, folosindu-se de banda de accelerare, însă viteza ei redusă nu i-a permis să facă acest lucru în timp util.

Manevra a fost eşuată atunci când un Nissan Leaf, care circula cu o viteză ceva mai mare în spatele automobilului Lexus, a intrat în spatele acestuia, provocând un accident.

Cu toate că maşina era trecută pe modul autonom, un inginer Apple se afla la volan, ca supervizor, în concordanţă cu legile din SUA care privesc dezvoltarea maşinilor care se conduc singure.

Un purtător de cuvânt al Apple a confirmat existenţa accidentului, însă a refuzat să ofere mai multe detalii despre acesta.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite