O fată de 12 ani din Cehia a descoperit şapte aplicaţii înşelătoare, care au adus hackerilor din spatele lor peste 500.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de securitate cibernetică Avast anunţă într-o comunicare pe blogul oficial că o fetiţă de numai 12 ani a reuşit să descopere şapte aplicaţii periculoase , care erau disponibile în Play Store şi App Store.

Fata din Cehia a participat la un proiect al celor de la Avast realizat în şcolile din această ţară, în urma căruia a învăţat ce este siguranţa online şi ce lucruri ar trebui să verifici pentru a te asigura că o aplicaţie este legitimă şi nu va încerca să îţi fure datele. Astfel, fata a identificat mai multe aplicaţii în magazinele Google şi Apple, trimiţând ulterior un mesaj celor de la Avast.

Compania a verificat aplicaţiile respective şi a descoperit că fata avea dreptate - nu mai puţin de şapte aplicaţii periculoase au fost găsite, acestea având peste 2,4 milioane de descărcări şi aducându-le atacatorilor din spatele lor peste 500.000 de dolari, sub forma unor tranzacţii cu sume minore, între 2 şi 10 dolari.

Cei de la Avast au descoperit şi trei profile de TikTok, unul dintre ele cu peste 300.000 de urmăritori, care promovau agresiv aplicaţiile. De asemenea, a fost găsit şi un cont de Instagram cu peste 5000 de urmăritori care făcea acelaşi lucru.

Avast a raportat aplicaţiile către Apple şi Google, iar acestea au fost şterse din App Store şi din Play Store. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite