Noul vis al Google: Vrea case inteligente şi cumpără cu trei miliarde de dolari o companie care va face asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google vrea să creeze şi case inteligente. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Google vrea să creeze şi case inteligente. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google cumpără cu peste 3 miliarde de dolari o companie specializată pe transformarea casei într-una inteligentă, conectată la Internet şi monitorizată în permanenţă. Fondatorii companiei sunt foşti ingineri Apple şi „părinţi“ ai iPod-ului.

Andy Rubin, fondator Android, a spus că Google investeşte masiv în roboţi. Tony Fadell, fondatorul Nest Labs, a spus că mulţumită banilor de la Google, compania sa poate crea în continuare dispozitive care să uşureze viaţa oamenilor, notează Wired.

Până acum, Nest Labs s-a bazat pe banii obţinuţi prin strângeri de fonduri. La ultima rundă a câştigat 150 de milioane de dolari la o evaluare de două miliarde. Primul dispozitiv de mare succes al Nest Labs a fost termostatul pe care îl poţi controla prin Internet. Mai mult, acest dispozitiv îţi învaţă obiceiurile şi se adaptează la viaţa ta pentru a-ţi asigura confortul. În octombrie, Nest Labs şi-a prezentat şi detectorul de fum care foloseşte avertismentele vocale şi luminoase pentru a-ţi spune când trebuie să-i schimbi bateriile sau când nivelul monoxidului de carbon e prea ridicat.

Tony Fadell, unul dintre oamenii care au ajutat la crearea iPod-ului, a oferit un interviu pentru The Verge în care a detaliat ce se va întâmpla cu Nest Labs, cum vede el tranzacţia şi ce plănuieşte. „[Pentru mine] e despre viitor şi ce putem face împreună, suntem entuziasmaţi când vine vorba de asta. [Google] ne permite nouă, Nest, să rămânem Nest. Avem nevoie de capital, mereu avem, iar când avem şi pe cineva care ne înţelege viziunea e perfect“, a spus acesta.

Fadell nu a spus de cât timp poartă Nest Labs discuţii cu Google, dar a apreciat că a durat ceva timp. Totuşi, primele produse Nest au fost văzute de directorii Google în 2011. Iar cu cele 3,2 miliarde de dolari Google cumpără tot, de la vechile sale patente pe iPod la viitoarele produse Nest. „Nu plecăm nicăieri, vom rămâne în aceleaşi birouri, vom avea brand-ul nostru, totul va rămâne cam cum e acum“, a spus acesta.

Compania Nest Labs a fost fondată în 2010 de către doi foşti ingineri ai Apple Tony Fadell şi Matt Rogers. Are 130 de angajaţi în prezent, iar primul produs a fost Nest Learning Thermostat în 2011.

Află mai multe despre Google:

Google leagă Gmail de Google+ şi face spam-ul mai uşor ca niciodată. Cum să nu primeşti mailuri de la toată lumea

Google va intra pe piaţa biletelor de avion: parteneriat cu Ryanair şi tichete cumpărate din două click-uri

De ce e diferit Google de Apple? Ultimul Android, abia 1,4% din piaţă

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite