Noile opţiuni de gen ale Facebook ajung şi în Europa: transsexual, bisexual, hermafrodit, asexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile opţiuni de gen de la Facebook au ajuns şi în Marea Britanie
Noile opţiuni de gen de la Facebook au ajuns şi în Marea Britanie

În urmă cu câteva luni, Facebook le-a dat utilizatorilor din SUA opţiunea de a alege din mai multe genuri decât cele clasice – masculin sau feminin – pentru a le reprezenta mai bine personalitatea. Aceste opţiuni îşi fac apariţia şi în Europa.

Potrivit The Independent, ele au fost introduse şi în Marea Britanie. Acum, englezii vor putea alege din 70 de noi opţiuni diferite. ”Este vorba despre faptul că Facebook vrea să le permită oamenilor să fie ei înşişi şi de a-i face pe utilizatori să se simtă comod cu modul în care se exprimă şi vorbesc despre lucrurile importante pentru ei”, a declarat Simon Milner, directorul de politică a Facebook în Marea Britanie.

Pentru a implementa noile opţiuni de gen, Facebook a colaborat cu două organizaţii britanice: Press for Change şi Gendered Intelligence. Pe lângă faptul că utilizatorii din Anglia vor putea alege genul, ei vor putea alege şi pronumele cu care să se facă referire la persoana lor: masculin, feminin sau neutru.

Compania susţine că noile opţiuni de gen nu vor ”schimba modul în care publicitarii pot ajunge la oameni” şi că nu există ”deocamdată nicio metodă pentru ca publicitarii să ţintească indivizii transgender pe Facebook”.

Profesorul Stephen Whittle, vicepreşedinte al asociaţiei Press for Change, este de părere că ”prin provocarea limitelor de gen, Facebook le va permite în sfârşit câtorva mii de persoane să se descrie corect şi asta le va permite generaţiilor viitoare de copii să devină confortabili cu ei înşişi”. 

Deocamdată nu se ştie când vor ajunge noile opţiuni şi în restul Europei, însă este clar o strategie la care Facebook nu are de gând să renunţe. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite