Mozilla Firefox va livra conţinut personalizat pentru fiecare utilizator în parte, cu ajutorul unei noi extensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizatorii browser-ului web Firefox pot descoperi articole şi ştiri conform propriilor interese, cu ajutorul unei noi extensii lansate de Mozilla, extensie bazată pe un algoritm de inteligenţă artificială.

Advance este numele celui mai recent experiment lansat de producătorul popularului browser web Firefox, o extensie care populează bara laterală cu articole relaţionate.

Extensia analizează conţinutul tab-ului activ şi afişează în bara laterală mai multe articole pe aceeaşi temă, plus o serie de articole recomandate pe baza intereselor generale în materie de conţinut web observate la utilizator. După instalarea extensiei, utilizatorul nu are de făcut decât să navigheze aşa cum o face de obicei, iar bara laterală îşi va schimba automat recomandările în funcţie de articolele citite.

Experimentul este creat în colaborare cu Laserlike, un aşa-numit motor de căutare pentru interese, care foloseşte învăţarea mecanică pentru a livra conţinut personalizat.

Pentru că folosirea istoricului de navigare ar putea ridica semne de întrebare celor atenţi la intimitatea personală online, extensia include opţiuni precum întreruperea funcţionării sau ştergerea completă a datelor colectate.

Deşi extensia pare să funcţioneze şi să recomande articolele potrivite pentru paginile în limba engleză, se pare că AI-ul nu cunoaşte deocamdată limba română, deoarece recomandările pentru site-urile româneşti nu corespund.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite