Motorola Moto G6 Plus [TEST foto-video] Cum se descurcă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motorola Moto G6 Plus are în meniul foto două moduri principale, Auto şi Manual. În Manual poţi regla focusul, balansul de alb, timpul de expunere, sensibilitatea ISO (100-3200) şi poţi compensa expunerea cu + sau – două trepte.

În Auto mai ai opţiunile spot color, panorama, portrait şi face filters. Tot în modul Auto mai găseşti HDR auto, blitz, timer.

Captură din meniul MANUAL.

image

   Captură din meniul AUTO plus modurile video.

image

Spot color e o opţiune în care alegi o culoare din cadru, iar restul imaginii va fi desaturată. E chiar interesant. Are şi o grilă de ajustare manuală a acestui efect, în dreapta ecranului sau jos, în funcţie de cum fotografiezi.

  

image

Şi fără filtru aplicat.

image

Modul portrait foloseşte o tehnologie software prin care blurează tot ce e în jurul subiectului (obiect sau persoană) pe care faci focusul. Rezultatul seamănă cu efectul” bokeh.

image

Modul Face Filters e mai mult de joacă, amuzament, adaugă diverse „accesorii” pe faţa celui fotografiat.

image

Motorola G6 Plus filmează 4 K la 30 fps cu rezulate surprinzător de bune.

În meniul video avem trei moduri de filmare: slow motion, time lapse şi face filters, plus cel implicit. În Slow Motion rezoluţia e HD şi uneori pierde focusul. Nu poţi seta tu unde să focalizeze, e automat.

În Time Lapse filmează 4K şi ai patru subopţiuni de filmare, la viteza 4X, 8X, 16X şi 32X. Asta înseamnă, spre exemplu, că la 32 de secunde de filmare obţii o secundă de time lapse. Deci pentru 10 secunde de video trebuie să filmezi 320 de secunde (5 minute şi 20 de secunde). 

În meniul camerei foto mai apare şi opţiunea smart camera, un program care recunoaşte ce obiect ai în imagine şi-ţi oferă sugestii de pe internet.

image
image

Camera foto s-a blocat de câteva ori pe parcursul celor trei săptămâni de folosire a dispozitivului smartphone Motorola Moto G6 Plus. Rezolvarea acestei proble e simplă, restartarea.

image

Concluzia e că Motorola Moto G6 Plus e un smartphone cu multe opţiuni foto-video utile şi amuzante, care se clasează deasupra segmentului mediu (de buget), în care e încadrat dispozitivul. Desigur, ar trebui îmbunătăţită calitatea imaginii pe lumină slabă, dar altfel e foarte bine.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite