Microsoft şi raportul de transparenţă pentru primele 6 luni: zeci de mii de cereri, dar puţine conturi afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile au avut zeci de mii de cereri pentru Microsoft.
Autorităţile au avut zeci de mii de cereri pentru Microsoft.

Microsoft şi-a publicat de curând raportul de transparenţă care acoperă prima jumătate a anului. Autorităţile, cum era de aşteptat, au avut cereri. Câteva zeci de mii de cereri la adresa Microsoft, iar acestea erau pentru de două ori mai multe conturi decât numărul lor.

Google îşi publică de două ori pe an raportul de transparenţă, Yahoo! a început s-o facă, ba chiar şi Facebook, iar săptămâna asta a venit rândul Microsoft. În primele şase luni ale anului, a primit 37.196 de cereri care aveau legătură cu 66.539 de conturi, notează TechCrunch. Spre comparaţie, anul trecut au fost circa 75.000 de cereri pentru peste 130.000 de conturi. Rămâne de văzut dacă anul acesta recordul e depăşit.

Conform Microsoft, doar 2,19% din cereri au dus la divulgarea datelor despre utilizatorii în cauză. Mai precis, 92% din aceste informaţii furnizate au ajuns la guvernul SUA, aceasta a fost proporţia covârşitoare în care a cerut date sau ştergeri. Dar văzut la scară mai mare, doar 0,01% din conturi au fost afectate. „Din păcate, nu putem furniza un raport detaliat în legătură cu tipul sau volumul cererilor înainte pe baza legilor pentru siguranţa naţională (ex.: FISA Orders şi FISA Directives), astfel că n-am inclus date despre acestea în raportul prezent“, a comunicat compania.

Asta înseamnă că numărul poate fi mult mai mare. De asemenea, ar putea să nu fie influenţat cu mult, dar rămâne la nivel de speculaţie până la schimbări legislative viitoare, când companiile ar putea oferi mai multe informaţii. În prezent, atât Google şi Microsoft, cât şi alte companii care administrează date ale utilizatorilor cer de la guvernul SUA mai multe drepturi pentru a prezenta o situaţie mai clară asupra acestor cereri. Până la soluţionare, rămâne graficul de mai jos pentru raportul de transparenţă al Microsoft.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite