Microsoft anunţă preţurile pentru Windows 8.1. Are o veste proastă pentru utilizatorii de Windows Vista şi XP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Windows 8.1, în era Internetului, vine şi la cutie. FOTO Adevărul
Windows 8.1, în era Internetului, vine şi la cutie. FOTO Adevărul

Spre finalul lunii octombrie, Microsoft îi dă drumul în libertate celei mai noi versiuni de Windows. Până atunci, informează că va costa peste 100 de dolari, pentru cei care n-au Windows 8.

Windows 8 are un an de când a început să bucure sau să enerveze utilizatorii. Pe 18 octombrie, Microsoft va publica cea mai nouă versiune a sistemului de operare. Pe blogul oficial al companiei a publicat şi preţul pentru acesta: 120 de dolari pentru a trece de la sistemele de operare precedente (exclus Windows 8) sau 200 de dolari pentru „Pro Pack“. Începând cu 18 octombrie va fi disponibil online sau direct în magazine, la cutie, precum celelalte versiuni.

Diferenţa în Windows 8.1, faţă de versiunile precedente, este că nu mai eşti obligat să cumperi doar o versiune prin care îţi actualizezi sistemul de operare, ci cumperi versiunea completă - full version la 120 de dolari. E un pas firesc pe care Microsoft îl face, alături de faptul că nu mai există suport pentru trecerea de la Windows XP sau Vista direct la Windows 8.1.

Cu versiunile precedente puteai să treci, păstrându-ţi fişierele şi setările, dar odată cu 8.1 va fi necesară o instalare de la zero. „Windows 8.1 nu este gândit să fie instalat pe dispozitive care rulează Windows XP sau Vista“ este explicaţia pe care compania o dă. Iar cei care au Windows 7 vor trebuie să-şi reinstaleze suita de programe Office. Cel mai probabil Microsoft va genera astfel o reacţie negativă din partea companiilor.

Mai trebuie ştiut că în anumite regiuni, Windows 8.1 va fi disponibil în magazinul Microsoft începând cu 17 octombrie, iar o zi mai târziu va fi accesibil mai multor utilizatori. De asemenea, din 18 octombrie vor fi lansate şi dispozitivele cu Windows 8.1. Producătorii au avut deja acces la noua versiune.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Windows 8.1: 

VIDEO Microsoft Windows 8.1, versiune beta - Tot ce trebuie să ştii despre noutăţile prezentate de Microsoft la Build

Windows 8.1 e gata pentru producători, ceilalţi vor trebui să aştepte toamna

IFA 2013: Toshiba Encore, o tabletă de 8 inci cu Windows 8.1

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite