Mercedes a dezvoltat un nou tip de far, care proiectează direct pe şosea informaţii despre drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Engadget
Foto: Engadget

Mercedes a lăsat puţin deoparte dezvoltarea de noi tehnologii pentru maşinile electrice şi s-a concentrat pe elemente deseori trecute cu vederea la un automobil. Farurile.

Banale la prima vedere, farurile sunt, în continuare, elemente foarte importante la o maşină. Tehnologia din spatele acestora nu e neapărat ce mai avansată, însă Mercedes vrea să schimbe acest lurcu. Producătorul german lucrează la un nou proiect, nişte faruri inteligente care pot proiecta direct pe carosabil informaţii despre drumul tău, cum ar fi viteza curentă a maşinii sau condiţiile şoselei.

Cu ajutorul noii tehnologii, Mercedes poate controla direcţia şi intensitatea luminii. Aceasta poate îmbunătăţi calitatea luminării drumului, fără să rişte să îi ”orbească” pe ceilalţi participanţi la trafic. Tehnologia va putea fi folosită ca un fel de HUD (heads-up display).

Aplicabilitatea noii tehnologii variază de la atenţionarea şoferului atunci când urmează o zonă aflată în construcţie, până la scoaterea în evidenţă a diferitelor pericole care pot interveni în condiţii slabe de iluminare, precum persoane care traversează neregulamentar, sau animale apărute din senin pe mijlocul drumului, notează publicaţia Engadget.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite