Marea Britanie va găzdui summit-ul amenințărilor AI

0
Publicat:

Evenimentul va reuni oameni de știință și reprezentanți ai companiilor tehnologice de top pentru a evalua riscurile prezentate de inteligența artificială, a declarat biroul primului ministru britanic Rishi Sunak într-un comunicat.

Rishi Sunak. Foto: EPA-EFE
Rishi Sunak. Foto: EPA-EFE

Marea Britanie este pregătită să găzduiască primul summit global în această toamnă cu privire la potențialele amenințări reprezentate de progresul rapid al tehnologiei inteligenței artificiale (AI), a anunțat miercuri seară biroul prim-ministrului britanic Rishi Sunak.

Summitul va reuni oameni de știință, reprezentanți ai țărilor cheie și companii de tehnologie lider pe piață pentru a conveni asupra măsurilor de securitate, pentru a evalua și monitoriza cele mai semnificative riscuri prezentate de AI”, se arată în document.

În iulie, Sunak intenționează, de asemenea, să țină un briefing la Consiliul de Securitate al ONU cu privire la „oportunitățile și amenințările pe care AI le creează în domeniul securității și păcii internaționale”.

Țara noastră este lider mondial în domeniul IA. În lumea occidentală, este greu să găsești alte țări, altele decât Statele Unite, care ar avea mai multă experiență și mai mult talent în acest domeniu. Prin urmare, este doar firesc că vom începe un dialog pe această temă”, a spus Sunak, care se află într-o vizită în SUA și se va întâlni joi cu președintele american Joe Biden pentru a discuta, printre altele, aspecte legate de inteligența artificială.

Biroul prim-ministrului le-a mai spus reporterilor că întrebarea legată de liderii țărilor care vor primi invitații la summit nu are încă un răspuns deoarece subiectul este încă în discuție. Potrivit cotidianului The Telegraph, reprezentantul premierului a spus că este vorba despre o întâlnire a șefilor de „state asemănătoare”, dar nu a exclus posibilitatea ca la ea să participe reprezentanți ai RPC. Publicația indică, de asemenea, că guvernul britanic se așteaptă să creeze la Londra sediul primului organism internațional de reglementare AI, care va fi modelat după Agenția Internațională pentru Energie Atomică.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite