Majel, rivalul lui Siri pentru Google Android, va avea vocea navei Enterprise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google se pregăteşte să lanseze un program de asistenţă şi comandă vocală pentru smartphone-urile Android, similar cu Siri - soft introdus de Apple odată cu iPhone 4S.

Presa britanică speculează că asistentul digital personal va fi lansat peste câteva luni şi se va numi Majel, în onoarea actriţei Majel Barrett-Roddenderry (1932-2008), care a interpretat vocea navei USS Enterprise, din seria Star Trek The Next Generation. Compania a recunoscut că proiectul este în plină desfăşurare la Google X Labs şi a precizat că vocea aplicaţiei pentru Android „va suna foarte asemănător cu a navei Entreprise“.
Pentru realizarea lui Majel, Google a achiziţionat zilele trecute compania Clever Sense, specializată în crearea de aplicaţii de control vocal, scrie blogul androidandme.com, cel care a dezvăluit informaţia, citând surse din interiorul Google.
Majel se vrea la fel de performant ca Siri, însă cu un sistem de funcţionare uşor diferit: o interfaţă mai complexă, care va furniza simultan imagini ale obiectului căutat, locul unde poate fi găsit şi link-ul dedicat în Wikipedia.
Asistentul personal care-ţi vorbeşte exact ca o persoană reală a fost invenţia celor de la Apple, dar deja are o concurenţă redutabilă. După Google, se pare că şi Amazon intenţionează să lanseze o astfel de aplicaţie, zvon întărit după cumpărarea companiei Yap, cunoscută pentru experienţa ei în sistemele cu comenzi vocale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite