LG V10 e un telefon cu două ecrane, dar care nu îţi vor folosi la mare lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Variantele de culoare ale LG V10 .
Variantele de culoare ale LG V10 .

Compania LG a anunţat un nou telefon premium numit V10 cu mai puţin de o zi înainte de evenimentul “Premiere” de la New York.

Samsung a lansat în 2014 un telefon cu ecran curbat. Pe acea curbură a Galaxy Note Edge primeai tot felul de informaţii, dar mai ales notificări. Un an mai târziu, LG lansează V10, un telefon cu două ecrane, pe al doilea fiind afişate informaţii uzuale, utile, fără a mai ilumina ecranul principal.

LG V10 nu e complet diferit de LG G4 la interior. Aceeaşi baterie de 3.000 mAh, acelaşi processor Snapdragon 808 şi aceeaşi cameră de 16 megapixeli. Are însă o memorie RAM de 4GB şi este asamblat într-o carcasă din metal şi plastic.

LG V10 rulează Android 5.1.1. Lollipop şi va primi actualizare la Android M. Revenind la adevărata revoluţie: cele două ecrane, trebuie să ştii că unul este QuadHD de 5,7 inci şi cel de-al doilea e un ecran cât o bară de notificări. Acesta devine activ când celălalt e închis şi poţi vedea pe el actualizări de vreme, oră, calendar sau nivelul bateriei.

LG V10

Când ecranul principal e pornit, al doilea ecran poate fi folosit pentru lansarea rapidă de aplicaţii, accesarea anumitor contacte şi pentru notificări. Seamănă destul de mult, în utilitate, cu ceea ce face Samsung pe Galaxy S6 edge.

Mai trebuie menţionat însă că LG era „nevoită“ să recurgă la acest truc cu două ecrane din două motive. Primul ţine de autonomie, pentru că ecranele LCD IPS pe care le foloseşte nu permit luminare locală, ca cele OLED, iar dacă nu erau separate, trebuiau activate ambele. Apoi, LG nu putea recurge la ecran pe lateral, pentru că Samsung a făcut asta deja şi putea fi acuzată de copiat. 

LG V10

Revenind însă la ce face LG V10, are două camere pe faţă, de câte 5MP fiecare, iar una are un unghi de cuprindere de 120 de grade, pe când cealalată de doar 80 de grade. Datorită diferenţei în adâncimea de câmp, imaginile au o spaţialitate care ţi-ar putea da impresia că te uiţi la poze 3D.

Telefonul va fi disponibil în Coreea de Sud în octombrie 2015, apoi va ajunge şi pe pieţele din Statele Unite ale Americii şi China. LG V10 va fi disponibil în cinci nuanţe de culoare: negru, alb, bej şi două variante de albastru, cu o stocare de 64GB.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite