LG prezintă prototipul impresionant al celui mai bun ecran de smartphone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un ecran cum nu s-a mai văzut pe telefoane
Un ecran cum nu s-a mai văzut pe telefoane

LG a prezentat primul prototip al unui ecran de tip quad HD, cu o rezoluţie de 2560x1440 de pixeli, care ar putea fi montat pe smartphone-uri. Acst tip de ecran permite o rezoluţie impresionantă şi o densitate a pixelilor, pentru claritatea imaginii, mult mai mare.

Firma sud-coreeană a expus doar display-ul şi nu l-a montat pe niciun smartphone încă, dar posibilităţile uriaşe. Un astfel de ecran ar putea avea o densitate a pixelilor de 538 de pixeli pe inch, mult superioară. Ecranul lor are o dimensiune de 5,5 inci şi are doar 1,21 milimetri grosime. Ar fi cel mai subţire ecran, conform LG. Practic, este un ecran de patru ori mai bun decât unul HD. 

Practic, LG arată cum va fi viitorul pentru smartphone-uri, unul în care ecranele vor putea avea calitatea unor monitoare de laptop, dar nu vor atinge încă rezoluţii cum sunt cele impresionante de pe televizoare 4K. Cu toate acestea, vorbim despre un display de câţiva inci. Un display quad HD are de patru ori mai mulţi pixeli decât unul HD, acest lucru însemnând detalii mai mari. Alături de un asemenea ecran, pe viitor, va trebui să stea un procesor grafic puternic, care să permită dezvoltarea unor jocuri care să se potrivească şi care să fie ajutate de un asemenea ecran.

Ecranul se bazează pe tehnologia Low Temperature Poly Silicon, care are o luminozitate de 43 de niţi. Telefoanele bazate pe acestă tehnologie vor atinge 765 de milioane de unităţi vândute anul acesta, potrivit LG. 

Display-ul quad HD există pe laptopuri Asus, Dell, Samsung şi pe iMac-ul de 27 de inci. 

Haideţi să discutăm. Vă aştept pe pagina de Facebook „Tech Adevărul”

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite