Motorola Moto X sau LG G2, ce telefon va „transforma“ Google într-un Nexus?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefonul creat de Motorola sub supravegherea Google a fost lansat. LG are de asemenea un nou telefon de vârf. Mai rămâne o singură întrebare care are legătură cu Google: care dintre aceşti producători va lansa Nexus 5, terminalul de casă al Google?

Aproape toţi marii producători de smartphone-uri oferă terminale cu Android acum. Motorola a surprins pe toată lumea cu Moto X în care nu a pus cele mai bune dotări tehnice, dar pe care l-a „învăţat“ câteva trucuri interesante, cum ar fi să asculte utilizatorul în permanenţă şi sistemul minalist de notificări. LG G2 este impresionant prin dotări, apoi prin unele modificări aduse de LG sistemului de operare. Are ecran de 5,2 inci, procesor quad-core Snapdragon 800, cel mai bun, şi o cameră foto de 13 megapixeli.

Google a colaborat, în programul Nexus pentru smartphone-uri, cu Samsung de două ori, cu HTC o dată şi cu LG anul trecut. Blogul vietnamez Tinh te notează că viitorul Nexus va fi creat pe tiparul LG G2, acelaşi ecran, acelaşi procesor, dar cel mai probabil un design ales de Google, cum s-a întâmplat şi cu Nexus 4 creat precum LG Optimus G, dar cu altă estetică. 

Şi, atunci, cu Moto X ce se întâmplă? Este un telefon impresionant, cele mai multe review-uri de până acum laudă decizia Motorola (Google?) de a renunţa la lupta prin dotări şi concentrarea pe lucrurile importante. Motorola Moto X este un telefon bun în forma sa, dar este foarte probabil să nu reziste într-un program Nexus. Aceste terminale au fost gândite, începând cu HTC Nexus One, drept adevărate „uzine“ de procesare.

Nexus pentru acei puţini doritori

Telefoanele Nexus nu se vând în milioane de unităţi, ci sunt mai multe experimente ale Google, în parteneriat cu diverşi producători, de a lansa telefoane potrivite gândurilor sale viitoare. În ordine, lucrurile s-au derulat astfel: Nexus One a stabilit un standard pentru viitoarele telefoane de vârf, Nexus S a introdus NFC, Galaxy Nexus a venit fără butoane, doar cu un ecran tactil HD mare, iar Nexus 4 a oferit 2GB de memorie RAM şi a servit drept platformă pentru micile actualizări ale Android aduse în ultimul an.

Orice telefon Nexus este gândit, primordial, pentru dezvoltatori. Asta înseamnă că orice versiune de Android trebuie să ruleze imediat, trimisă de Google, fără „oprire“ la producător, iar dotările trebuie să fie dintre cele mai bune. Cele mai mari şanse de a fi un Nexus le are LG G2. Iar dacă Nexus 5 nu va exista, este foarte probabil ca programul Google Play edition să includă şi telefonul LG - acelaşi la exterior şi interior, dar cu Android pur, precum Galaxy S4 sau HTC One.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre aceste telefoane: 

VIDEO Samsung Galaxy S4 şi HTC One - Cât de bune sunt cele mai performante telefoane când rulează Android pur

Motorola Moto X şi primele impresii. Cât de bun este telefonul cu dotări medii şi creat sub supravegherea Google

LG G2 şi tot ceea ce trebuie să ştii despre noul smartphone. Ce aduce LG în lupta contra Samsung Galaxy S4 şi HTC One?

FOTO VIDEO Motorola Moto X - Tot ce ar trebui să ştii despre cel mai nou telefon Google. E viitorul sau sfârşitul Motorola?

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite