LG G4, lansat oficial. Sud-coreenii se laudă cu un design de top şi cu, probabil, cea mai bună cameră foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LG G4 a fost lansat oficial. Iată tot ce ar trebui să ştii despre cel mai nou smartphone LG, după lansarea oficială.

LG a acordat atenţie deosebită aspectului noului flagship, designul fiind definit de Slim Arc. Carcasa din piele este o împrospătare a pieţii suprasaturate de dispozitive metalice. 

LG G4 este rival pentru Samsung Galaxy S6HTC One M9 şi iPhone 6. Dotările tehnice cu care sud-coreenii concurează sunt: 3GB memorie RAM, procesor Qualcomm Snapdragon 808, cameră foto principală de 16 megapixeli şi cameră secundară de 8 megapixeli. Camera are funcţii impresionante, atât pentru amatori, cât şi pentru pasionaţii de fotografie. Despre acestea vorbim puţin mai jos

Se estimează că bateria cu capacitate de 3.000 de mAh rezistă cu 20% mai mult decât cea a predecesorului G3.

LG G4 are un ecran de 5,5 inci IPS Quantum, cu aceeaşi rezoluţie ca şi cel de pe LG G3, dar producătorii susţin că au îmbunătăţit reproducerea culorilor, luminozitatea şi contrastul. Display-ul Quad HD foloseşte tehnologia Advanced In-Cell Touch (AIT), care combină LCD-ul şi senzorul tactil pentru o reproducere optimizată a culorilor şi sensibilitate tactilă crescută.

LG G4, telefonul cu cea mai bună cameră foto? 

LG G4 are o cameră de 16 megapixeli, aşa cum are şi Samsung Galaxy S6, doar că sud-coreenii aceştia nu s-au oprit aici. Dispune de un obiectiv cu diafragmă f/1.8, care captează cu 80% mai multă lumină decât celelalte obiective disponibile pe telefoane, iar LG a montat un sistem de stabilizare optică OIS 2.0, stabilizând cu până la două grade pe trei direcţii. Ca să înţelegi cât de bine stabilizează, Huawei P8 stabilizează cu 1,2 grade, iar iPhone 6 cu 0,6 grade. Se poate spune că LG are cel mai „stabil“ telefon.

Apoi, dacă eşti tipul acela de fotograf care vrea să controleze toate detaliile, LG îţi permite să faci asta cu un mod manual, dar şi cu posibilitatea de a realiza fotografii în format RAW (până acum, doar OnePlus pe Android şi Nokia – Microsoft pe Windows Phone au oferit aşa ceva). În modul manual poţi seta balansul de alb, valoarea ISO, viteza de declanşare, punctul de focalizare şi compensarea expunerii.

În plus, LG G4 dispune de Color Spectrum Sensor, o funcţionalitatea care debutează în premieră pe acest telefon. Presupune că o scenă este mai bine „citită“, atât în valorile RGB, cât şi în lumină infraroşie. Te va ajuta cu balansul de alb automat şi cu intensitatea luminii de la bliţ. Cu CSS, LG G4 ar trebui să nu mai furnizeze fotografii cu tente de galben. Desigur, camera filmează şi 4K.

Camera frontală de pe LG G4 este de 8 megapixeli şi îţi permite să faci patru fotografii, la câte două secunde distanţa, în încercarea de a te mulţumi cu fotografia perfectă. Fotografiile acestea pe care le vei vedea pe un ecran de 5,5 inci la rezoluţie QHD, care foloseşte tehnologia ColorPrime. Reproduce culorile cu 20% mai bine şi luminozitatea e îmbunătăţită cu 25%, iar contrastul cu 50%.

Terminalul vine în două versiuni, cu carcasă de plastic disponibilă pe gri metalic, alb ceramic şi auriu şi cu carcasă de piele disponibilă pe negru, maro, roşu, albastru, bej şi galben.

LG G4 va fi disponibil în magazine începând cu data de 29 aprilie, în Coreea.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite