LG ar putea ieşi în curând de pe piaţa smartphone-urilor

0
0
LG Velvet culori

LG ar putea lua anul acesta decizia de a renunţa complet să mai concureze pe piaţa smartphone-urilor, după ani la rând de mari pierderi financiare.

Zvonurile conform cărora LG nu are de ales şi va ieşi de pe piaţa smartphone-urilor, care circulă în ultimul an şi sunt constant dezminţite, ar putea deveni realitate chiar anul acesta.

Angajaţii diviziei mobile LG au primit zilele trecute un email de la şeful companiei, Kwon Bong-seok, în care acesta vorbeşte despre o decizie importantă pe care trebuie să o ia în 2021 cu privire la viitorul LG în piaţa smartphone-urilor.

„Întrucât concurenţa pe piaţa dispozitivelor mobile devine din ce în ce mai acerbă, este timpul ca LG să judece la rece şi să ia cea mai bună decizie”, scrie CEO-ul companiei în scrisoarea adresată propriilor angajaţi. „Compania are în vedere toate variantele posibile, inclusiv vânzarea, retragerea şi reducerea activităţii smartphone-urilor”, continuă Kwon Bong-seok, care mai spune că încă nu s-a luat o decizie finală.

În ultimii 5 ani, divizia mobilă a LG a pierdut 4,5 miliarde de dolari. După ce Google a renunţat la seria Nexus, pentru care a colaborat în mod constant cu LG, compania coreeană nu a mai reuşit să se arate competitivă pe niciun segment de piaţă.

Cu toate astea, oficialii companiei s-au declarat încrezători până acum, iar cea mai nouă ambiţie a producătorului este un smartphone cu ecran rulabil, pe care ar trebui să-l lanseze chiar anul acesta. Ar putea fi unul din ultimele smartphone-uri LG.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri