Lazaridis, Cerberus şi Qualcomm, un trio de vis pentru preluarea Blackberry?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Blackberry promite să se vândă celui care oferă mai mult
Compania Blackberry promite să se vândă celui care oferă mai mult

Cerberus Capital Management, compania care s-a asociat cu cofondatorul BlackBerry Mike Lazaridis pentru lansarea unei oferte de preluare a companiei canadiene, vrea să atragă în această coaliţie şi compania Qualcomm

Produătorul de cipseturi Qualcomm va lua o decizie după analizarea situaţiei financiare a BlackBerry, a spus una dintre sursele citate de Bloomberg. Compania obţine majoritatea profitului din licenţierea de pantente pentru tehnologia reţelelor wireless.

BlackBerry a anunţat în luna august că aşteaptă oferte de preluare şi a atras interesul mai multor companii, dar nu şi propuneri concrete. Fairfax Financial Holdings, cel mai mare acţionar al BlackBerry, a semnat în septembrie un acord preliminar de preluare a producătorului de smartphone-uri pentru 4,7 miliarde de dolari, dar nu a dezvăluit partenerii şi nici dacă şi-a asigurat finanţarea.

Potrivit acordului, BlackBerry poate până luni, 4 noiembrie, să ia în considerare şi alte propuneri, în timp ce Fairfax şi un grup de investitori evaluează situaţia financiară a companiei şi încearcă să atragă finanţarea necesară. Cerberus a încheiat un acord de confidenţialitate cu BlackBerry, pentru a dobândi acces la situaţia financiară a companiei, a arătat una dintre surse. Purtătorii de cuvânt ai Cerberus, Qualcomm şi BlackBerry asu refuzat să comenteze.

Mike Lazaridis este cofondator BlackBerry şi a plecat din funcţia de codirector executiv în 2012. În prezent, notează DealBook a „The New York Times“, acesta caută investitori pentru a-şi răscumpăra compania. Astfel, odată retrasă de pe bursă BlackBerry ar avea parte de mai puţină presiune. Este o strategie similară celei abordate de Michael Dell în urmă cu câteva luni.

Şi grupul chinez Lenovo se pregăteşte pentru o posibilă ofertă pentru preluarea integrală a producătorului canadian de smartphone-uri BlackBerry. Producătorul de PC-uri şi smartphone-uri Lenovo a intrat într-un acord de confidenţialitate cu BlackBerry care îi permite să inspecteze în detaliu situaţia financiară a companiei canadiene.

BlackBerry a început în august să caute investitori interesaţi să preia compania, după mai mulţi ani de declin.  Preluarea companiei de către grupul Lenovo ar fi una dintre cele mai vizibile investiţii chineze într-o afacere din vest şi va atrage cu siguranţă atenţia autorităţilor din Canada şi Statele Unite, notează WSJ.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite