Kingston pe locul 1 în Europa, în  clasamentul furnizorilor de SSD-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SSD-uri Kingston.
SSD-uri Kingston.

Kingston a anunţat la mijlocul lunii martie că a încheiat anul 2021 pe locul 1 în clasamentul furnizorilor de SSD-uri pe piaţa Europeană.

Cererea de SSD-uri până în Q4 2021 a rămas ridicată datorită creşterii continue în sectoarele Enterprise şi OEM. În Octombrie 2021, Kingston şi-a extins portofoliul prin lansarea a două noi SSD-uri M.2 NVMe PCIe Gen4 de înaltă performanţă, KC3000 şi Kingston FURY Renegade.

Datele privind cota de piaţă realizate de analiştii de la TRENDFOCUS au arătat că Kingston este furnizorul numărul unu de SSD-uri cu o cotă de piaţă de 22.2% reprezentând peste 22.3 milioane de unităţi vândute. 

Doar în Q4, cota de piaţă Kingston pe segmentul SSD a ajuns la 26.8%, arătând o creştere substanţială în ciuda lipsei continue de componente. Potrivit TRENDFOCUS, numărul total de unităţi SSD livrate în 2021 a fost mai mare faţă de 2020 cu 12.4%.

Vânzările de laptop-uri au crescut cu 12% faţă de anul 2020, în timp ce vânzările de PC-uri au crescut cu doar 1%. Acest lucru reflectă adoptarea rapidă a unităţilor SSD, în special datorită dimensiunilor reduse, a consumului mic de energie şi a performanţei ridicate. 

În calculele de piaţă nu sunt incluse şi SSD-urile folosite în dispozitivele Chromebook.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite