Japonezii de la NEC lansează două smartphone-uri într-unul singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoanele cu două ecrane încep să fie o piaţă tatonată de către producători din nou. De când primele smartphone-uri aveau un ecran normal şi unui de personal assistant, telefoane s-au transformat radical. Acum, NEC a venit cu o idee aiuritoare.

Producătorul a lansat un smartphone cu Android, numit Medias, împreună cu furnizorul japonez de telefonie mobilă NTT DoCoMo. Practic, dispozitivul are două ecrane într-unul singur, care pot fi folosite în paralel sau pot fi folosite ca un mare ecran pentru multitasking. Astfel, se poate deschide aplicaţia de mesagerie pe lat, pentru a scrie cu un ecran şi a vizualiza mesajul pe display-ul superior.

Ecranele sunt de tip qHD, cu o rezoluţie de 960x540, cu dimensiune de 4,3 inci. În momentul când ele sunt folosite în paralel, rezoluţia ajunge la 960x1080 de pixeli.

Procesorul pus de producător în telefon este un Qualcomm Snapdragon de 1,5 Ghz şi memoria internă este de 1 GB. Bateria va fi de 2.100 de miliamperi, iar sistemul de operare va fi un Android 4.1.

O noutate veche

Celelalte specificaţii sunt obişnuite pentru un smartphone modern: o cameră foto de 8 megapixeli, capacitate de stocare de 16 GB şi posibilitatea inserării unui card de până la 32 de GB.

Un asemenea dispozitiv a fost prezentat anul trecut sub formă de proiect de către NEC, informează slashgear.com. De asemenea, Fujitsu şi Kyocera au mai testat piaţa cu nişte prototipuri asemănătoare, dar reacţia nu a fost pozitivă, mai ales că aceste gadgeturi consumă foarte mult. Ultimul dispozitiv de pe piaţă care poate fi asemănat cu noul NEC a fost o tabletă lansată de Sony acum un an, care se închidea la mijloc. Cu toate acestea, Sony Tablet P a fost un fiasco total.

image

Sony Tablet P

Nu se ştie dacă telefonul va fi vândut altundeva, totul depinzând şi de reacţia pieţei japoneze, care este oricum diferită de cea occidentală. În plus, NEC nu este un nume în Europa pentru asemenea dispozitive.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite