iOS 14 vine cu widget-uri, o aplicaţie nouă de traducere şi alte îmbunătăţiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Apple
Foto: Apple

În cadrul WWDC 2020, Apple a oferit o primă privire la cea mai nouă versiune de software pentru iPhone, pe care o vom putea utiliza cel mai probabil din toamnă.

În iOS 14, Apple permite adăugarea widget-urilor pe ecranul principal, alături de aplicaţii, şi introduce o galerie de widget-uri, de unde utilizatorii le vor putea adăuga şi personaliza cu uşurinţă. În plus, există şi un widget nou, denumit Smart Stack, care grupează aplicaţiile cele mai importante în funcţie de perioada zilei în care le utilizezi.

O altă funcţie nouă este App Library, asemănătoare cu ”sertarul” de aplicaţii pe care îl poţi găsi pe dispozitive Android, ce permite gruparea automată a aplicaţiilor pe categorii.

O noutate este şi funcţia de picture-in-picture pentru videouri, pe care Apple o va aduce pe iOS 14. Precum pe macOS, utilizatorii vor putea viziona videoclipuri şi când se află într-o altă aplicaţie, le vor putea modifica mărimea sau, prin swipe spre margine, le vor putea lăsa să meargă în background.

Translate, o nouă aplicaţie

Apple Translate foto via Apple

Foto: Apple

Apple a oferit mai multe detalii despre Translate, noua sa aplicaţie de traducere încorporată în iOS 14, care va permite, la lansare, traducerea şi dictarea în 11 limbi diferite: engleză, mandarină, franceză, germană, spaniolă, italiană, japoneză, coreeană, arabă, portugheză şi rusă.

În Messages, utilizatorii vor putea să folosească pin-uri, adică vor putea selecta conversaţiile cele mai importante pentru a fi tot timpul primele în listă. De asemenea, compania din Cupertino adaugă şi noi opţiuni pentru Memoji, inclusiv măştile faciale atât de folosite în ziua de azi.

În plus, şi Siri şi aplicaţia de Maps a celor de la Apple vor primi câteva adăugări. Asistentul vocal nu va mai apărea pe întreg ecranul atunci când e activat, ci va avea doar o animaţie în partea de jos a display-ului, şi va putea să trimită şi mesaje audio. Aplicaţia de hărţi primeşte suport pentru biciclişti şi va include o funcţie numită EV Routing, de unde poţi vedea autonomia bateriei maşinii tale electrice, precum şi staţiile de încărcare din apropiere.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite