Inginer Twitter, concediat de Elon Musk după ce l-a contrazis public

0
Publicat:

Elon Musk a concediat unul dintre inginerii de la Twitter pentru căa făcut greșeala de a se certa public cu șeful său.

Un inginer de la Twitter a fost concediat de Elon Musk / Foto: Shutterstock
Un inginer de la Twitter a fost concediat de Elon Musk / Foto: Shutterstock

Fostul angajat, care a lucrat șase ani la Twitter pentru Android, a reclamat o declarație a lui Musk, susținând că acesta a greșit. În urma unui schimb de replici online între cei doi, care a durat câteva ore, Elon Musk a postat un tweet, acum șters, în care scria: „Este concediat".

Ce s-a întâmplat

Incidentul a început duminică, când Elon Musk și-a cerut scuze pentru că Twitter se mișcă foarte lent în multe țări. CEO-ul a dat vina pe faptul că aplicația a efectuat peste 1.000 de apeluri de procedură la distanță (RPC) „prost grupate" pentru a încărca feed-ul de pe pagina principală.

Unul dintre răspunsurile la tweet-ul lui Musk a venit de la Eric Frohnhoefer, un angajat al Twitter care lucrează la versiunea Android a aplicației. „Am petrecut 6 ani lucrând la Twitter pentru Android și pot spune că acest lucru este greșit", a scris acesta, potrivit Techspot.

Frohnhoefer a spus că Twitter nu face niciun RPC, adăugând că, în schimb, face în jur de 20 de cereri în background atunci când aplicația pornește. Musk a răspuns cu: „Faptul că nu vă dați seama că există până la 1200 de „microservicii" care sunt apelate atunci când cineva folosește aplicația Twitter nu este grozav".

Cei doi au continuat să interacționeze unul cu celălalt pe parcursul mai multor ore, timp în care Musk a părut să se enerveze tot mai mult. „Twitter se încarcă și funcționează lent pe Android. Ce ai făcut pentru a rezolva asta?", l-a întrebat el pe Frohnhoefer.

Când dezvoltatorul a scris pe Twitter că Musk ar fi trebuit să pună întrebări despre performanța lentă a Twitter în privat, un comentator din firul de discuții a scris că Musk probabil nu îl vrea pe Frohnhoefer în echipa sa. „Este concediat", a scris cel mai bogat om din lume, la care Frohnhoefer a răspuns cu un emoji de salut.

Frohnhoefer, care lucra la Twitter de opt ani, a declarat pentru Forbes că a fost nevoie de aproximativ cinci ore pentru ca Twitter să îl blocheze de pe laptopul său de companie. El a declarat publicației că nu a primit nicio comunicare oficială din partea companiei cu privire la concedierea sa. „Sunt cu toții o adunătură de lași", a spus Frohnhoefer.

„Nimeni nu mai are încredere în nimeni din cadrul companiei", a explicat Frohnhoefer. „Cum poți să funcționezi? Angajații nu au încredere în noua conducere. Conducerea nu are încredere în angajați. Cum credeți că veți reuși să faceți ceva? De aceea există înghețarea producției - nu poți îmbina coduri, nu poți porni lucruri fără permisiunea vicepreședinților".

Unele persoane l-au criticat pe Frohnhoefer pentru că a sesizat aparenta greșeală a lui Elon Musk într-un mod public, avertizând că probabil a făcut un rău ireparabil carierei sale. Dar se pare că i s-a oferit deja un alt loc de muncă la Reddit.

Mai multe  persoane din afaracompaniei Twitter au pus, de asemenea, sub semnul întrebării declarația lui Elon Musk, deși acesta nu pare să se distanțeze de cele spuse.

Musk tocmai a ieșit dintr-o altă ceartă online, aceasta cu senatorul Ed Markey din Massachusetts. Politicianul i-a spus miliardarului să își repare companiile sau „Congresul o va face".

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite