IFA 2013: Sony va prezenta obiectivele compatibile cu Android şi iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta un obiectiv care va fi montată pe smartphone FOTO Sony Alpha Rumours
Aşa va arăta un obiectiv care va fi montată pe smartphone FOTO Sony Alpha Rumours

Sony va lansa la IFA 2013 un obiectiv detaşabil pentru smartphone-urile cu Android şi iOS. Avantajul acestui obiectiv este că va aduce calităţi de la camerele foto şi va fi disponibil pentru mai multe dispozitive, nu doar pentru cele Sony.

Ultimele imagini apărute pe internet, pe site-ul Sony Alpha Rumours, arată un obiectiv care poate fi ataşat la orice smartphone. Ce va face acesta? Va îmbunătăţi calitatea imaginilor făcute cu device-ul.

Sony va lansa două astfel de obiective, care vor avea diferite avantaje. QX10 va fi varianta mai ieftină, care va ajunge la doar 250 de dolari, iar QX 100 va ajunge la 400 de dolari. Deşi este o sumă destul de mare, pusă pe lângă un smartphone care costă 200 de dolari la abonament, pasionaţii de fotografie pot înlocui o cameră compacă cu un asemenea obiectiv. Cu toate acestea, limitările tehnice ale telefoanelor nu-i vor permite să ajungă la claritatea fotografiilor făcute de un mirrorless sau DSLR.

Dispozitivul va fi disponibil în negru şi alb, iar cel din urmă vine şi cu un strat auriu în jurul obiectivului, numai bun pentru iPhone 5S Gold Champagne, telefonul cu noua nuanţă pe care-l va lansa Apple pe 10 septembrie.

Numele dispozitivului ce va fi prezentat la IFA 2013 va fi Smart Shot, o combinaţie între smartphone şi Cybershot, linia de compacte de la Sony. De asemenea, vor avea stabilizare şi compatibilitate pentru Android şi iOS. Se va conecta prin Wi-Fi sau NFC.

Videoclipurile vor putea fi înregistrate în format full HD, la 30 de cadre pe secundă. Se va putea controla zoom-ul, expunerea, nivelul de alb şi focusul.

QX 10 va avea acelaşi senzor de pe camera Sony WX 150: 1/2,3 inci, 18 megapixeli, f/3,3-5,9. QX100 are acelaşi senzor ca pe Sony Rx100MI, dar costă cu 300 de dolari mai puţin decât camera propriu-zisă.

Toate ştirile de pe IFA 2013 pot fi urmărite accesând acest link. 
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite