IFA 2013: Fujitsu lansează noi ultrabook-uri, intră pe piaţa dispozitivelor cu ecran tactil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fujitsu Lifebook U 554
Fujitsu Lifebook U 554

Fujitsu a anunţat în cadrul târgului de tehnologie IFA 2013, de la Berlin, două noi ultrabook-uri din gama Lifebook U – incluzând un nou Ultrabook cu ecran tactil, cu a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core.

Ambele modele noi din seria Lifebook U sosesc cu funcţii standard cum ar fi bateria ce permite utilizarea dispozitivului pe parcursul întregii zile şi conectivitatea instantă, sau sistemul Preboot Execution Environment (PXE) pentru managementul de la distanţă. Funcţiile de securitate precum Fujitsu Advanced Theft Protection (ATP) le permit dispozitivelor pierdute sau furate să fie dezactivate de la distanţă şi să le fie şterse toate datele. O funcţie opţională, Trusted Platform Module (TPM), criptează datele şi le securizează în cazul unui furt.

Lifebook U574 este primul Ultrabook cu ecran touch al Fujitsu şi dispune de un ecran de 13,3” antireflex, cântărind doar 1,6 kg şi măsurând 19 mm grosime. Funcţiile standard includ 3G/UMTS integrat pentru conectivitate în orice locaţie, compatibilitate de bootare PXE, pentru bootare de la distanţă şi funcţia opţională TPM sau Advanced Theft Protection pentru securitate avansată. Acesta este dotat cu un procesor Intel Core i5-4200U, memoria RAM este de până la 8GB, iar spaţiul de stocare poate fi de tip SSD (până la 256GB) sau SSHD.

lifebook U

Lifebook U554 cântăreşte doar 1,5 kg la 18 mm grosime şi are un ecran de 13,3” antireflex, plus 3G/UMTS încorporat, capabilitate de bootare PXE şi, opţional, TPM plus Advanced Theft Protection. Acesta vine fie cu procesor Intel Core i5-4200U, fie cu Intel Core i3-4010U, maximum 8GB memorie RAM şi HDD, SSD sau SSHD. Autonomia pentru ambele modele este de aproximativ 11 ore. 

Lifebook U554 este deja disponibil, iar Lifebook U574 va fi disponibil de la finalul lunii octombrie prin reţeaua de parteneri Fujitsu.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Citeşte mai multe despre lansările de la IFA 2013: 

IFA 2013: Toshiba Encore, o tabletă de 8 inci cu Windows 8.1

Toshiba a prezentat, în cadrul târgului de tehnologie IFA 2013, e la Berlin, noua tabletă Encore, optimizată integral pentru Windows 8.1, cu opţiuni şi aplicaţii încorporate destinate atât productivităţii, cât şi divertismentului, potrivit unui comunicat remis „Adevărul“

FOTO IFA 2013: LG are o tabletă cu Android. Primele impresii despre această „iPad mini“ a sud-coreenilor

Poate că Apple pare o companie depăşită, dar în urmă cu un an a revigorat piaţa tabletelor cu dimensiunea de 8 inci în iPad mini. Anul acesta, LG are o tabletă şi o lansează fix pentru acea nişă. Mai mult, consideră că e tableta perfect pentru luat cu tine, pe care să o foloseşti zi de zi, fără să ţi se pară incomodă.

FOTO VIDEO IFA 2013: LG G2 este prezentat în Europa. Primele impresii despre un smartphone special al LG

După Galaxy S4, HTC One şi Xperia Z, şi LG şi-a prezentat telefonul anul acest. A fost arătat publicului pe 7 august, iar „Adevărul“ a avut ocazia să-l testeze la IFA 2013, din Berlin. Iată ce ar trebui să ştii despre el, dar şi de ce va părea o „jucărie“ ieftină.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite