IFA 2012 A doua generaţie a „phabletei” Note de la Samsung, un Galaxy S III redimensionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy Note II
Samsung Galaxy Note II

În cadrul evenimentului „Unpacked”, organizat în avanpremiera târgului de tehnologie de la Berlin, IFA 2012, Samsung şi-a lansat oficial noul telefon-tabletă, Note II. Acesta este inspirat de designul consacrat de Galaxy S III.

Practic, vorbim de un Galaxy S III mai mare şi mai puternic, dotat şi cu un pix digital, stylus, care să îi crească avantajele în privinţa notiţelor şi creativităţii.

Telefonul are un ecran mai mare decât prima generaţie, de 5,5 inci şi o rezoluţie de 1280x720 pixeli, mai mică decât la primul Note. De asemenea, ecranul este HD Super AMOLED.

Una dintre veştile foarte bune pentru fanii Samsung este faptul că telefonul va avea un sistem de operare de ultimă generaţie, Android 4.1 Jelly Bean. 

S-Pen-ul, stylusul oferit de Samsung, nu este doar un pix obişnuit, ci este o funcţie a telefonului. Practic, cu ajutorul lui se pot accesa mailurile fără să intraţi în mesaj, ci doar trecând cu stylusul peste ecran. De asemenea, se poate folosi şi în timpul convorbirii. Dacă un utilizator scoate S-Pen-ul în timpul convorbirii, telefonul va porni aplicaţie de notiţe, iar utilizatorul poate scrie manual un număr de telefon sau un gând rapid. 

Cum arată Note II, comparat cu S III

n plus, dacă telefonul este băgat în geantă sau în buzunar (mai greu, din cauza dimensiunii) şi S-Pen-ul este lăsat deoparte, telefonul va trimite o notificare utlizatorului să-l anunţe rapid că a pornit fără stylus. 

s 3 si cu note
note 2

La nivelul procesorului, Samsung a dotat smartphone-ul cu un Exynos 4, adică un „motor” cu patru nuclee, care lucrează la 1,6 Ghz. Sud-coreenii au montat şi o memorie internă de 2 GB, iar bateria are 3.100 miliamperi, Samsung încercând să mărească autonomia acesteia.

Note II este mai subţire decât predecesorul său, având 9,4 milimetri faţă de 9,65 milimetri la Note. Există şi o cameră foto de 8 megapixeli şi o cameră frontală de 1,9 megapixeli.

Până şi stylusul, denumit S-Pen, a fost redesenat, fiind mai subţire şi mai lung. Ar mai exista şi opţiunea Air View, care permite utilizatorului să treacă peste o alertă de e-mail cu stylusul şi chiar dacă nu ating ecranul, mesajul este previzualizat. 
 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite