Huawei încheie un parteneriat cu UPB prin care oferă studenţilor burse şi stagii de pregătire în IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Zhang CEO Huawei România şi Tudor Prisecaru
Preşedintele Senatului UPB.
George Zhang CEO Huawei România şi Tudor Prisecaru Preşedintele Senatului UPB.

Huawei România oferă absolvenţilor de telecomunicaţii din România burse şi stagii de pregătire, ca urmare a colaborării cu Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Compania a încheiat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti un Memorandum pe o perioadă de 3 ani.

Această colaborare se va concretiza în oferirea de oportunităţi profesionale, de formare şi stagii de pregătire, precum şi acordarea de burse de inovare studenţilor eminenţi, pentru a aduce noi talente în domeniul telecomunicaţiilor şi IT în următorii 3 ani.

Huawei va sponsoriza UPB cu dispozitive performante, va oferi profesorilor universitari cele mai noi studii de tehnologie şi rapoarte de analiză, precum şi consiliere în carieră pentru studenţii care urmează programe de licenţă.

Anual, facultăţile din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti numără în jur de 3500 de absolvenţi care intră pe piaţa muncii.

Deşi începând din 2019 s-a înregistrat o creştere pe piaţa românească în ceea ce priveşte procentajul specialiştilor în domeniul TIC, conform raportului DESI 2020, aceştia reprezintă o proporţie mult mai mică din forţa de muncă decât în UE în ansamblu (2,2% faţă de o medie a UE de 3,9). În schimb, ţara noastră are rezultate bune în ceea ce priveşte absolvenţii de TIC, situându-se pe locul 5 în rândul statelor membre, 5,6% dintre toţi absolvenţii de facultate provenind din acest domeniu.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite