Huawei Ascend P7, lansat oficial: cele mai interesante funcţii oferite de chinezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huawei mizează pe selfie-uri cu Ascend P7. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Huawei mizează pe selfie-uri cu Ascend P7. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Huawei şi-a lansat astăzi cel mai bun telefon din portofoliu. Se numeşte Ascend P7, are un design puţin schimbat faţă de modelul de anul trecut, dar nu se fereşte să se întreacă şi cu iPhone 5s, şi cu Samsung Galaxy S5. Chinezii cred că vor da lovitura cu acest model. „Tech Adevărul“ îţi spune ce caracteristici îl scot în faţă, după prima folosire a telefonului.

Huawei Ascend P7, înainte de toate, este un model premium amplasat cumva sub iPhone 5s şi Galaxy S5, deşi nu se fereşte de comparaţii directe, ba chiar dintr-unele iese învingător, conform oficialilor companiei. Totuşi, să vedem dotările. Are un ecran de 5 inci full HD, are un design puţin schimbat faţă de Ascend P6, marile noutăţi fiind în privinţa butonului Power asemănător acum modelelor Sony Xperia, modelului de pe carcasă şi integrarea modulului 4G prin, după cum spune Huawei, cea mai compactă antenă de acest tip. Apoi, are un procesor cu patru nuclee, dar nu de la Qualcomm, cum ne-am obişnuit anul acesta, ci este un cip HiSilicon Kirin la 1,8GHz fiecare nucleu.

Rulează Android 4.4 KitKat cu interfaţa Emotion UI 2.3 a Huawei, pregătită cu peste 100 de teme, are 2GB de memorie RAM, un spaţiu de stocare de 16GB şi suportă carduri microSD până la 64GB. Se mai trec pe listă o cameră de 13 megapixeli cu senzor de la Sony, şi una frontală de 8 megapixeli pregătită pentru selfie-uri şi grofies-uri, după cum au fost denumite de către companie. Sunt imagini de tip selfie pe care le realizezi într-un grup de prieteni. Apoi, mai poţi să faci o panoramă selfie, prima imagine e cu tine, apoi cu alte două persoane (sau aceeaşi, dar îşi schimbă poziţia).

Telefonul Huawei Ascend P7 mai are o baterie de 2.500 mAh, o greutate de 124 grame şi suportă două cartele SIM, dar nu are sloturi dedicate pentru ambele. Mai precis, Huawei a pregătit o inovaţie la acest capitol. În slotul pentru card microSD poţi „înghesui“ o cartelă nanoSIM, cât timp nu foloseşti cardul. Există deja suportul, îţi trebuie doar cartela. Apoi, slotul normal este de microSIM. Este cea mai bună idee de până acum în ceea ce priveşte oferirea suportului pentru două cartele. Din nefericire, este o decizie de ultim moment şi nu va ajunge decât pe unităţile pentru China. Europa şi restul lumii vor primi aşa ceva mai târziu. Mai trebuie spus că telefonul este protejat de Gorilla Glass 3.

Scurtă prezentare printr-un videoclip pe Instagram

Marile noutăţi aduse de Huawei

Huawei mizează foarte mult pe camera foto. A comparat-o şi în conferinţa de presă cu iPhone 5s, cu Galaxy S5, iar marile plusuri sunt rapiditatea prin care face poze şi procesorul de imagine pentru cele realizate în condiţii de luminozitate scăzută. Huawei susţine că pozele realizate astfel sunt procesate în format RAW pentru reducerea zgomotului şi îmbunătăţirea acestora. Huawei a comparat o poză realizată cu iPhone 5s şi una cu Ascend P7 în aceleaşi condiţii. Cea cu P7 a fost mai bună, mai luminoasă şi cu mai multe detalii.

Apoi, Ascend P7 a fost gândit cu o izolaţie pentru o răcire mai eficientă, scăzând temperatura cu până la 7 grade Celsius. Foloseşte o structură în formă de „L“ din aliaj de aluminiu şi gel termoconductor. În aceeaşi idee, ansamblul antenei de pe Ascend P7 are o calitate a semnalului cu 50% mai bună.

Cea mai bună idee pentru un dual-SIM: integrezi al doilea slot în cel pentru card microSD.

huawei ascend p7 foto razvan baltaretu/adevarul

Dincolo de aceste detalii şi de descrierea pe care o face Huawei, telefonul are toate şansele să se bată de la egal la egal cu iPhone 5s, Galaxy S5 şi alte astfel de telefoane de vârf. Nu a introdus filmarea 4K, cum au făcut alţi producători, dar a învăţat să mizeze pe detalii într-un stil a la Apple. Dacă Ascend P6 a impresionat prin design, atunci P7 vine ca un urmaş demn şi cu siguranţă construcţia îl scoate în evidenţă. Cât l-am folosit după conferinţa de presă din Paris, am găsit un dispozitiv rapid, cu o interfaţă mai mult sau mai puţin plăcută, dar pe care o recunoşti după nişte trăsături care nu s-au schimbat, şi uşor, deşi cu marginile ascuţite care uneori l-ar putea face incomod.

huawei ascendp7 imagini produs foto razvan baltaretu/adevarul

Camera foto este foarte rapidă, cu timpi sub 1,5 secunde de fiecare dată când vrei să faci cea mai rapidă fotografie. Astfel, cu telefonul blocat, e suficient să apeşi de două pe tasta de reducere a volumului şi face o poză. Desigur, n-o vezi decât după ce a fost făcută, dar este rapid şi focalizează imediat. Apoi, camera foto frontală, cea dedicată celor mai bune selfie-uri, are şi trepte de „frumuseţe“. Poza iese cum iese, dar o poţi face mai bună mişcând un slider de la baza ecranului. Măreşte contrastul, creşte luminozitatea pe anumite zone şi elimină unele dintre defectele de pe faţă. „Aceste momente sunt momentele voastre, nu ale mele. Voi sunteţi cei care vreţi să le ţineţi minte, noi doar oferim o unealtă bună pentru aşa ceva“, a afirmat Changzhu Li, directorul diviziei de planificare tehnologică.

Pe de o parte, Huawei se duce spre utilizatori şi oferă unele dintre cele mai cerute caracteristici de către aceştia: fotografiile selfie, ideea de a avea un telefon foarte subţire, promisiunea că vei fi conectat la Internet mai bine decât cu alt telefon (asta se va vedea în folosirea de zi cu zi) şi utilizarea de materiale premium pentru un smartphone premium.

Cum poţi îmbunătăţi un selfie pe Ascend P7

huawei ascend p7 foto razvan baltaretu/adevarul
image

Foto

huawei ascend p7 foto razvan baltaretu/adevarul

Huawei nu se fereşte să se uite la alţi producători şi să preia de la aceştia acele funcţii care aduc plus valoare. Spre exemplu, în Ascend P7 a preluat modul de economisire a bateriei din Galaxy S5. Astfel, Huawei promite că atunci când mai ai 10% din baterie, vei activa modul de economisire radicală energiei şi vei mai obţine circa o zi. De asemenea, preia design de la Apple şi Sony, dar nu se poate spune că n-are propriile sale idei. Per total, combină într-un smartphone acele lucruri individuale pe care le găseşti la alţi producători şi o face bine. Mai rămân de văzut, în utilizarea de zi cu zi, performanţa procesorului, autonomia şi calitatea fotografiilor.

Per total, Huawei a venit cu un model mai bun, dar nu radical schimbat. Ascend P6 a fost un succes, compania se laudă cu vânzări de aproximativ 4 milioane de unităţi în peste 100 de pieţe. 

Acum, Ascend P7 ajunge prin Orange, conform lui Yves Maitre, responsabil de obiective şi parteneriate al operatorului, în toate pieţele din Europa. Nu în toate de prima dată, dar în iunie şi iulie va fi disponibil. În primă fază ajunge în ţările prezentate în imaginea de jos. Apoi, urmează celelalte. Preţul va fi de 450 de euro „la liber“.

huawei ascend p7 foto razvan baltaretu/adevarul
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite