Huawei: 5G a evoluat mai rapid decât orice altă generație precedentă de tehnologie mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„5G a evoluat mai rapid decât orice altă generație precedentă de tehnologie mobilă" a spus Ken Hu, președintelui interimar al Huawei la ediția din 2022 a Forumului Huawei Mobile Broadband (MBBF), de la Bangkok.

image

 „În doar trei ani, am înregistrat progrese considerabile în ceea ce privește implementarea rețelelor, serviciile pentru consumatori și aplicațiile industriale". 

„5G se află într-o creștere rapidă", a continuat el, „și ar trebui să fim cu toții mândri de progresele pe care le-am făcut. Dar putem face mai multe pentru a-i maximiza valoarea. Este necesar să lucrăm împreună pentru a valorifica pe deplin puterea rețelelor 5G și să ne extindem către servicii precum cloud și integrarea sistemelor."

Până în octombrie 2022, peste 230 de operatori din întreaga lume au lansat servicii comerciale 5G. În total, această industrie a înființat peste trei milioane de terminale de bază 5G, acoperind peste 700 de milioane de abonați.

În telecomunicații, serviciile pentru consumatori reprezintă încă cea mai mare parte a veniturilor operatorilor. Pe măsură ce 5G devine tot mai răspândit, experiența sa net superioară determină noi schimbări în comportamentul consumatorilor, inclusiv o creștere puternică a traficului video high definition (HD).

Noile aplicații mobile care profită de vitezele mai mari și de timpul de așteptare mai mic ale tehnologiei 5G au dublat consumul mediu de date al utilizatorilor (DOU) și duc la creșterea venitului mediu per utilizator (ARPU) cu 20%-40%, contribuind la creșterea constantă a veniturilor operatorilor din conectivitate.

În același timp, aplicațiile B2B care folosesc 5G devin un nou motor de creștere a veniturilor operatorilor, producând o valoare considerabilă în industrii precum petrolul și gazele, producția și transporturile.

Aceste aplicații generează o valoare comercială reală pentru operatori. În 2021, de exemplu, operatorii chinezi au adus venituri noi de peste 3,4 miliarde CNY (aproximativ 500 de milioane USD) din peste 3 000 de proiecte 5G în sectorul industrial. Mai mult, aceste proiecte au generat, de asemenea, o sumă de 10 ori mai mare din date conexe și servicii TIC integrate.

„Pentru a profita de aceste oportunități", a spus Hu, „sunt câteva lucruri pe care trebuie să le facem.”

Dincolo de extinderea acoperirii, rețelele ar trebui să fie construite într-un mod care să optimizeze diferite tipuri de experiență a utilizatorilor. De exemplu, operatorii chinezi și-au optimizat rețelele pentru TikTok și alte servicii video populare, reducând întârzierea primei încărcări cu 50% și blocarea cadrelor cu 90%. Această experiență video mult mai fluidă a dublat consumul de date și atrage noi utilizatori către serviciile 5G.

Pentru a duce 5G la nivelul următor, Huawei a colaborat cu operatorii și partenerii din industrie pentru a propune patru caracteristici pentru 5.5G, următoarea evoluție a tehnologiei 5G: 10 Gbps downlink, 1 Gbps uplink, suport pentru 100 de miliarde de conexiuni și inteligență autohtonă.

Cu o lățime de bandă mare și o latență redusă, 5G poate fi integrat în cloud și AI pentru a oferi servicii complet noi atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi. Furnizorii pot oferi noi experiențe, cum ar fi realitatea extinsă (XR), jocuri în cloud și servicii de telefonie îmbogățite pentru consumatorii individuali și pot oferi întreprinderilor soluții de transformare digitală mai cuprinzătoare. Acestea deschid noi căi de finanțare, oferind operatorilor de telefonie o oportunitate de a merge dincolo de conectivitate și de a trece la servicii cloud și la integrarea sistemelor.

Digitalizarea industriei este următorul pas al dezvoltării economice globale. Fiind un factor-cheie al transformării digitale, 5G deschide o lume de noi oportunități. Dar domeniul TIC trebuie să colaboreze pentru a le valorifica la maximum. „Dacă lucrăm împreună, putem impulsiona dezvoltarea cu pași mari în rețelele 5G, în aplicații și în întreaga industrie", a concluzionat Hu.

Global Mobile Broadband Forum 2022 este organizat de Huawei, împreună cu partenerii săi din industrie GSMA și GTI. Acest forum anual reunește operatori de rețele mobile, lideri din industria de profil și parteneri de industrie, din întreaga lume. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite