HTC One mini 2 e oficial: nu are celebra cameră UltraPixel, dar nu duce lipsă de dotări bune la un preţ mai mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC One mini 2, un telefon aproape ca cel mare de la taiwanezi. FOTO The Guardian
HTC One mini 2, un telefon aproape ca cel mare de la taiwanezi. FOTO The Guardian

HTC face anunţul oficial: One mini 2 există şi este un fel de One (M8), dar nu şi pentru camera foto. Designul rămâne, însă taiwanezii aleg calea sigură: o cameră de 13 megapixeli fără UltraPixel.

HTC One (M8) este cel mai bun telefon al companiei taiwaneze. Are ecran de 5 inci full HD, cel mai bun procesor şi două camere principale. Mai nou, vine HTC One mini 2 pe care taiwanezii îl aruncă în luptă pe o piaţă care vrea şi dispozitive mai mici. Are un ecran de 4,5 inci HD, un procesor cu patru nuclee la 1,2GHz fiecare, model Snapdragon 400, şi primeşte o cameră de 13 megapixeli, conform The Guardian.

Camera este o surpriză, asta pentru că anul trecut HTC a menţinut camera de 4 megapixeli şi pe modelul mai mic. Se prea poate ca acum să fi decis că e mai important să concureze la specificaţii decât la idei impresionante. Şi da, camera de 13 megapixeli nu beneficiază de tehnologia UltraPixel, adică să capteze mai multă lumină. Precum modelul de anul trecut, designul primeşte o linie de plastic pe margine, iar per total seamănă cu One (M8): curbat, din aluminiu si în aceleaşi culori.

„Nu credem că o dimensiune este suficientă pentru toată lumea. Am văzut oameni care voiau ceva mai mic, mai ieftin decât One (M8) (...). Una dintre criticile din urmă cu un an a fost că am folosit prea mult plastic, nu mai era aceeaşi senzaţie de dispozitiv premium. Anul acesta, am reuşit să «învelim» şi marginea în metal, reducând linia de plastic, dar menţinând un preţ scăzut“, a spus Graham Wheeler, director de produs HTC.

image

Pe lista de dotări a HTC One mini 2 se mai trec o baterie de 2.100 mAh, suport pentru card microSD şi Sense UI peste Android 4.4 KitKat. Desigur, „selfie“ e un cuvânt de ordine şi aici. Camera frontală are 5 megapixeli, numai buni pentru pozele alea perfecte de publicat pe Facebook. Păstrează difuzoarele BoomSound foarte bune de pe One (M8), display-ul este construit pe aceeaşi tehnologie şi va fi disponibil din iunie în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. Preţul este aşteptat undeva la sub 1.800 de lei (sau 400 de dolari/euro).

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/afl-mai-multe-despre-htc-one-m8" target="_blank">View the story "Află mai multe despre HTC One (M8)" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite