HP LaserJet Tank MFP 2604sdw, imprimantă laser monocrom pentru afaceri mici [TECH REVIEW]

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hp LaserJet Tank MFP 2604sdw e prima imprimantă laser monocrom pe care o testez pentru review și prima din segmentul business pe care o folosesc, iar în rândurile următoare voi povesti experiența mea cu ea.

Imprimantă HP LaserJet Tank MFP 2604sdw. FOTO Adrian Pogîngeanu
Imprimantă HP LaserJet Tank MFP 2604sdw. FOTO Adrian Pogîngeanu

Sunt familiarizat cu imprimantele HP, eu folosesc un model entry (ieftin) pentru biroul de acasă și școala copilului, dar intre cele două e o diferență uriașă de gabarit, funcții și preț.

Imprimanta e bine protejată în cutie, izolată cu poliester și fixată cu bucăți de bandă adezivă portocalie. Cutia conține imprimanta, cablul de alimentare, tava de alimentare cu hârtie, ghiduri de pornire / utilizare și garanție. Vezi in clipul următor unboxing-ul si prima pornire.

HP LaserJet Tank MFP 2604sdw e destul de mare, cântărește 9,5 kg și are dimensiunile 398.5 mm x 418 mm x 311.4 mm. Fiind masivă, pe laterale are locașuri pentru mâini, pentru simplificarea manevrării.

image

Conectarea la HP LaserJet Tank MFP 2604sdw se poate face pe trei căi: clasic prin cablu USB (nu este în cutie), wireless sau pe fir (Ethernet). Captură de pe PC cu Windows 11.

image

Prima dată am conectat imprimanta la smartphone prin aplicația de Android HP Smart. Descarci aplicația din Google Play si urmezi pașii, e destul de simplu, în mare cam asta ar fi.

image

Poți să printezi documente aflate pe smartphone, dar și din cloud.

Mai târziu m-am conectat la HP LaserJet Tank MFP 2604sdw pe laptop, tot wireless. Iar la final pe computerul Desktop, întâi pe cablu USB și apoi prin rețeaua Ethernet. În stânga ecranul LCD LED și conexiunea wireless activă, în dreapta alimentarea și porturile USB și Eternet.

image

Cea mai comodă soluție, într-un birou în care lucrează mai mulți oameni, mi se pare conectarea wireless și totodată cea mai simplă. Pe de altă parte conectarea prin rețeaua locală pe fir e poate puțin mai complicată, dar mai stabilă. Dacă biroul ești tu, adică lucrezi singur, cea mai bună soluție rămâne conectarea prin USB.

Protocoalele de rețea suportate sunt : TCP/IP: IPv4; IPv6; LPD; SLP; Bonjour; WS-Discovery; BOOTP/DHCP/AutoIP; SNMP v 1/2/3;HTTP/HTTPS; UDP; IPP.

În stânga conectată pe USB, în dreapta pe fir, în rețeaua mea. 

image

Alegerea depinde de scenariul de utilizare și implicit numărul de oameni care au nevoie de acces la imprimantă.

Dacă am vorbit de scenarii de utilizare, pentru cine e imprimanta? HP spune că e potrivită pentru echipe de 2-5 persoane de profesie contabili, profesori, antreprenori. Alte exemple ar fi echipe de vânzări, furnizori de servicii, dar lista rămâne deschisă. E recomandată pentru afaceri mici și mijlocii care au un volum de printare între 300 și 500 de pagini lunar. 

Specificații imprimantă multifuncțională HP LaserJet Tank MFP 2604sdw:

- frecvență procesor 500 MHz;

- capacitate memorie 64 MB;

- 1 x Ethernet (10/100 Base-TX);

- 1 x USB 2.0;

- 1 x conexiune Wi-Fi 802.11a/b/g/n (2,4/5 GHz) + BLE;

- printare / copiere alb&negru, scanare color;

- printare A4 și opțiune automată pentru duplex (față-verso);

- timp de raspuns printare 8s;

- viteza de printare este de 22ppm (pagini pe minut) la o rezoluție de 600 x 600dpi;

- sisteme de operare compatibile Windows, Linux, Mac;

- aplicații de printare de mobil și din cloud Apple AirPrint, Mopria, HP Smart

și Wi-Fi Direct Printing.

HP LaserJet Tank MFP 2604sdw poate fi alimentată în trei moduri:

- tava de alimentare din față jos are o capacitate de 250 coli;

- tava de la mijloc are o capacitate de 100 coli;

- tava de la deasupra are o capacitate de 40 coli.

image

Bine, am conectat-o, i-am pus hârtie, ce poate să facă? Poate să:

- printeze documente sau poze;

- opțiunea automată de printare duplex (pe ambele fețe ale unei coli);

- scaneze documente sau poze;

- are funcție de extragere text din document;

- copiază documente.

Acesta este meniul principal al aplicației HP Smart pentru PC.

image

Poți să faci toate operațiunile de aici, dar poți printa și direct din computer (clic dreapta pe document și Print sau CTRL+P) și copierea apăsând butonul dreapta jos din față de pe imprimantă. Dacă vrei să printezi mai multe documente pe un A4, spre exemplu cărți de vizită sau un buletin (am folosit), folosești butonul din căsuța de lângă.

image

Scanarea se poate face la rezoluție de 150, 300 și 600 dpi și se poate face pe suprafața de sticlă, ridicând capacul sau prin tava de alimentare de sus. Înainte de scanarea finală poți vedea un preview al documentului.

image

La finalul scanării poți denumi fișierul și alege și formatul în care vrei să salvezi fișierul.

image

Poți să-i dai Share, să-l trimiți prin Fax (dacă ai activ un astfel de serviciu) sau să extragi textul din document. Pentru partea de extragere text este bine să instalezi limba în care este documentul, imprimanta oferă această opțiune.

Dacă se blochează hârtia în imprimantă, în spate are o ușiță care îți permite accesul la mecanism. Am experiența asta de la birou, să rămână hîrtia blocată în imprimantă, și ușița de acces este foarte utilă.

image

Echipamentele LaserJet Tank funcționează cu “refill” original, asa cum sunt variantele pe cerneala de tip CISS. Toner-ul pentru aceste echipamente este HP 153A sau 153X (2500 pagini, respectiv 5000 pagini).

Zona de alimentare cu indicațiile necesare.
Zona de alimentare cu indicațiile necesare.

Evident nu aveam de ce să fac realimentare pe perioada testării și de aceea, pentru cei care explicațiile de pe imprimantă nu li se par suficiente, găsiți aici un material video exhaustiv.

Prețul toner-ului pentru 2500 de pagini, HP 153A, costă în acest moment 90 de lei.

La momentul publicării acestui review imprimantă monocrom multifuncțională HP LaserJet Tank MFP 2604sdw se găsește în magazine la un preț de circa 2000 de lei și poate fi o variantă utilă pentru cei care caută un astfel de echipament.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite