Harta care pune România pe primul loc la viteza de internet. Nu suntem primii, dar Timişoara rămâne liderul oraşelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România e pe primul loc la internet, dar doar dacă luăm în considerare oraşele
România e pe primul loc la internet, dar doar dacă luăm în considerare oraşele

România este amplasată pe locul 1 în clasamentul vitezei de download pe o hartă în care fiecare ţară este evidenţiată în funcţie de lucrul la care este prima în lume. Moldova este prima la consumul de alcool.

Cei de la DogHouseDiaries au realizat această hartă bazându-se pe infromaţii colectate de pe internet. Din păcate pentru unele ţări, locul 1 este destul de evident. De exemplu, Groenlanda este ţinutul cu cel mai mare spaţiu personal, iar Myanmar este ţara unde se vorbeşte cel mai mult birmaneza.

România este amplasată pe primul loc în clasamentul vitezei de download. Cu toate acestea, nu stăm chiar aşa de bine. Potrivit Net Index, România este pe locul 3 la nivelul vitezei de download, după Hong Kong şi Singapore. Păstrăm locul 1 în clasamentul european, unde suntem urmaţi de Lituania. Republica Moldova este pe locul 15.

Click pentru harta integrală. 

image

Timişoara, oraşul cu cea mai mare viteză de download

Timişoara este oraşul cu cea mai mare viteză de internet din lume, urmat de Bucureşti şi de Hong Kong. Parisul, deşi e pe locul 5, nu reuşeştw să aducă Franţa în tp 10. Braşovul este pe locul 8, iar Cluj-Napoca pe locul 9.

image

Braşovul, cel mai bun upload din România

Suntem întrecuţi la viteza de upload de mai multe ţări, inclusiv Republica Moldova. Aici suntem pe locul 7 la nivel mondial.

Hong Kong e lider, urmat de oraşul Vilnius din Lituania, Singapore, Seul şi de Braşov. Bucureştiul e pe locul 8, iar Constanţa e pe lcoul 9. Chişinăul e pe locul 12 în clasamentul de upload.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite